Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Η συναυλία της Ε.Π.Μ. Κατερίνης στην αρχαία Πύδνα

Η καθιερωμένη και θεσμοθετημένη από το 2014 συναυλία της χορωδίας και ορχήστρας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης τη βραδιά της Αυγουστιάτικης πανσέληνου, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην αρχαία Πύδνα την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 στις 9:00μ.μ.


Με επίγραμμα «Φεγγαράδα στην Πύδνα», χορωδοί, μουσικοί, σολίστες, αφηγητές και χορευτές, σε καλλιτεχνική οργάνωση και διεύθυνση του μαέστρου Ευθύμιου Μαυρίδη, θα παρουσιάσουν μουσικά ακούσματα και δρώμενα με αναφορά το φεγγάρι.

Θα ακουστούν τα ωραιότερα τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών, στη φωτεινότερη, λαμπρότερη και πιο ρομαντική βραδιά του χρόνου. Τη νύκτα που το φεγγάρι ζευγαρώνει με τον φωτοδότη ήλιο. 

Η συναυλία που εντάσσεται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού «Αυγουστιάτικη πανσέληνος 2016», υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, της εφορείας αρχαιοτήτων Πιερίας και του φιλανθρωπικού-πολιτιστικού συλλόγου Μακρυγιάλου Πιερίας «Στέγη της Αγάπης».

Την πολυμελή χορωδία και ορχήστρα της Ε.Π.Μ. Κατερίνης συνοδεύουν στο τραγούδι, οι Μαρία Δραγασιά,  Ρώνια Τοπαλίδου, Γιώργος Ανδρικόπουλος, Ιωάννα Μπεκηροπούλου, Δημήτριος Χωνός. Συμμετέχουν επίσης η Αρετή Κουστιαλή-όρχηση, Άννα Γκούντα-απαγγελία, Κωνσταντίνος Σκρέττας-χορός,

Την εκδήλωση παρουσιάζει ο Περικλής Χατζηγιάννης.

Στην οργάνωση και καλλιτεχνική διεύθυνση ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης, ο οποίος επισημαίνει: « Το εγχείρημα που πρωτοξεκίνησε η Εστία πριν δύο χρόνια με σκοπό την πολιτιστική αναβάθμιση της Πύδνας, πλέον έγινε ένα αξιόλογος θεσμός τη βραδιά που ξεχωρίζει στη διάρκεια του καλοκαιριού και όχι μόνο. Φέτος το ρεπερτόριο κινείται με ακούσματα που αναφέρονται στο φεγγάρι το χιλιοτραγουδισμένο, το φεγγάρι του ρομαντισμού και των ερώτων. Σας περιμένουμε όλους να συνταξιδέψουμε πλοηγώντας το καράβι των ήχων και χρωμάτων στην υποβλητική απεραντοσύνη της νύκτας. Πάμε λοιπόν  φεγγαράδα, γιατί έχει … πανσέληνο απόψε.» 


Ο αρχαιολογικός χώρος της Πύδνας βρίσκεται στο παραλιακό δρόμο μεταξύ Μακρυγιάλου και Αλυκών Κίτρους, στη βόρεια Πιερία. Διαθέτει παράλληλα ευρύχωρο και άνετο χώρο στάθμευσης οχημάτων. 

Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη.