Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ύδνα Κίτρους-Αμβρακιά Κωστακιών Άρτας 3-0 HD 2η 2ος Γ' εθνική Κρασί "τριπλής απόσταξης" Κίτρους

Του Νίκου Κολίτση (Metrosport)

Νικήτρια στη μονομαχία ανάμεσα σε δύο ιστορικές πόλεις-κράτη της αρχαιότητας, την Πύδνα και την Αμβρακία, (με το Μetrosport.gr να ενισχύει αποκλειστικά την ιστορική μνήμη), αναδείχθηκε η πρώτη...

-με τους σύγχρονους εκπροσώπους του Κίτρους Πιερίας και των Κωστακιών Άρτας αντίστοιχα-, με το εμφατικό 3-0, στη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 2ου ομίλου της Γ’ εθνικής, στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι της ομάδας του νομού Άρτας σε αντίστοιχη κατηγορία, μετά τη χρονιά 1987-88 και την πάλαι ποτέ Δ’ εθνική, όντας μία από τις παλαιότερες ομάδες της Ηπείρου.


Οι γηπεδούχοι, του Απόστολου Στύλου, κυριάρχησαν σ’ όλο το παιχνίδι, είχαν πολύπλευρη επιθετική ανάπτυξη και παραγωγή ευκαιριών, με συνεχή μαρκαρίσματα σε όλους τους χώρους και δεν άφησαν περιθώρια αντίστασης στους αντιπάλους τους. Η Πύδνα σκόραρε με τον Βραζιλιάνο Μενεγκούσο, δέκα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και πέτυχε δύο ακόμη γκολ στο δεύτερο, με τους Μακράκη και Κυπαρίσση (που μπήκε ως αλλαγή και είχε και δοκάρι στο τέλος), χάνοντας πολλές ευκαιρίες από πλεονεκτικές θέσεις, με διαφορετικούς παίκτες για διεύρυνση του σκορ.

Highlights: οι προπονητές που έχουν βρεθεί συμπαίκτες στο παρελθόν, το παρείστικο κλίμα στις τάξεις της ομάδας της Άρτας, που αποτελείται, σχεδόν στο σύνολό της, από γηγενείς ποδοσφαιριστές, οι αυτοματισμοί και το στρωτό ποδόσφαιρο του Κίτρους, με συνεχείς αλληλοκαλύψεις, αλλαγές παιχνιδιού και πολυδιάστατη επιθετική ανάπτυξη, τα πολλά μικρά παιδιά στο γήπεδο και η ήσυχη ατμόσφαιρα στις κερκίδες, οι χαμένες ευκαιρίες του Κίτρους, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Κυπαρίσση, η ονειρική προσποίηση του Μενεγκούσο και άλλες επιθετικές ενέργειες των μεσοεπιθετικών της Πύδνας, η μία και μοναδική επέμβαση του Αλυσανδράτου του Κίτρους στην εστία του


Man of the match: οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του Κίτρους κυμάνθηκαν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, γεγονός που καταδεικνύει ότι η φετινή Πύδνα Κίτρους είναι ακόμη περισσότερο ομάδα συνόλου, στοιχείο καταλυτικό για την επίτευξη των υψηλών στόχων της ομάδας


Σε εικόνα και ήχο επαγγελματικής ποιότητας.
Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com


Στο τρίτο ημίχρονο του αγώνα και στη συνέντευξη τύπου, οι πρωταγωνιστές απάντησαν σε αποκλειστικές ερωτήσεις του δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση και της «Μ». Οι πιο χαρακτηριστικές σταχυολογημένες δηλώσεις έχουν ως εξής: 

Δημήτρης Μπαλάφας (προπονητής Αμβρακίας Κωστακιών): H Γ’ εθνική στοιχίζει πολύ στους ανθρώπους της διοίκησης. Από αυτούς εξαρτάται αν η ομάδα θα σταθεροποιηθεί ή θ’ αποτελέσει διάττοντα αστέρα. Όλοι όσοι διοικούν τις ομάδες βάζουν από το υστέρημά τους. Αν παραμείνει η ομάδα φέτος, θα μπορεί να έχει συνέχεια, γιατί του χρόνου φαίνεται ότι θα είναι ευκολότερη η κατηγορία.


Απόστολος Στύλος (προπονητής Πύδνα Κίτρους): Αυτό που αποδείχτηκε την περασμένη χρονιά, που σπάνια χάσαμε ντέρμπι, είναι ότι παιχνίδια σαν τα σημερινά κρίνουν τον πρωταθλητή. Αν κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια στην έδρα μας, η ομάδα έχει τέτοιο μέταλλο που και εκτός έδρας δύσκολα θα χάσουμε.


Δημήτρης Βαρέλης (ποδοσφαιριστής Αμβρακίας Κωστακιών): Είμαστε σχεδόν ίδιοι με την περασμένη χρονιά. Είμαστε παρέα. Δεν έχουμε τσακωμούς και αντιδικίες. Ξέρουμε ποιος είναι ο καθένας και θα παλέψουμε για την παραμονή.


Γιάννης Στεφανίδης (ποδοσφαιριστής Πύδνα Κίτρους): Θέλω η ομάδα να κερδίζει και δε μ’ απασχολεί ποιος θα βάζει το γκολ. Είμαι τυχερός που είμαι σε μία ομάδα που κάθε παίκτης μπορεί να σκοράρει και αυτό θα μας βοηθήσει στο στόχο που έχουμε βάλει.