Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Εκδήλωση-συνάντηση «Ελάτε στη σχεδία μας» από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Δήμο Δίου-Ολύμπου

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Δήμο Δίου-Ολύμπου  διοργανώνουν για 3η χρονιά την εκδήλωση-συνάντηση «Ελάτε στη σχεδία μας», την...
Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00, στην Πλάκα Λιτοχώρου, στο   πρώην camping Μινέρβα, το οποίο πρόκειται να μετεξελιχθεί σε Διεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης στην Αυτονομία των Ατόμων με Αναπηρία και με το όνομα «ΑΘΗΝΑ».

Στην πρότυπη αυτή δομή άτομα και ομάδες Ατόμων  με Αναπηρία, ανεξαρτήτως ηλικίας ή βαθμού αναπηρίας θα εκπαιδεύονται στην αυτόνομη διαβίωση με σκοπό τη βελτίωση ποιότητας της ζωής τους. Θα δημιουργηθεί ένα εργαστήρι ζωής και πολιτισμού, με αξιοποίηση του πλούσιου φυσικού και ιστορικού περιβάλλοντος της περιοχής, που θα μετατρέψει το χώρο σε ένα τόπο συνάντησης ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει στη δημιουργία  Αναπτυξιακής προοπτικής για την Πρόνοια.

H συγκεκριμένη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αποτελεί ένα από τα δώδεκα Κέντρα που προέκυψαν ανά την επικράτεια από τη συνένωση όλων των πρώην Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας.

Στο πλαίσιο των δράσεων που αναπτύσσει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας και σε συνέχεια των προηγούμενων πετυχημένων καλοκαιρινών εκδηλώσεων διοργανώνει και φέτος αυτή τη δράση.


Η εκδήλωση πραγματοποιείται αφενός, με αφορμή το κλείσιμο των θερινών προγραμμάτων εκπαίδευσης στην αυτονομία στο οποίο συμμετείχαν φιλοξενούμενοι του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αφετέρου η εκδήλωση θα αποτελέσει μια γιορτή για την πρόσφατη αποκτηθείσα άδειας ίδρυσης του Διεθνικού Κέντρου «ΑΘΗΝΑ».