Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΘΩΡΑΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΧΕΠΑ

ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΘΩΡΑΚΑ ΧΡΗΖΕΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ


O Καθηγητής Διευθυντής της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής Α.Π.Θ. Κυριάκος Αναστασιάδης, MD, DSc,FETCS, FCCP, FESC, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Διονύση Πασχάλη στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κυριάκος Αναστασιάδης εξήρε το έργο του κ. Διονύση Πασχάλη για την προσφορά του στο συνάνθρωπο και ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας, τις δύσκολες ημέρες που βιώνει η πατρίδα μας, καθώς και για την επιτυχή διάδοση και προώθηση του ελληνικού πολιτισμού. Στη συνέχεια τον ενημέρωσε για την Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του Α.Π.Θ., η οποία λειτουργεί εδώ και 32 χρόνια στο Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ, ασχολούμενη με κλινικό/νοσηλευτικό, διδακτικό και ερευνητικό έργο στην ειδικότητα της χειρουργικής καρδιάς και θώρακα. Επεξήγησε, ότι η κλινική έχει διενεργήσει επεμβάσεις σε χιλιάδες ασθενείς, έχει εκπαιδεύσει προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και δεκάδες συναδέλφους ιατρούς στην ειδικότητα της χειρουργικής θώρακος καρδιάς, γεγονός που την καθιστά σημείο και κέντρο αναφοράς στην Ελλάδα και διεθνώς. Η κλινική μεταξύ άλλων αποτελεί πρωτοποριακό διεθνές ερευνητικό κέντρο εμφύτευσης αρχέγονων μεσεγχυματικών κυττάρων (βλαστοκυττάρων) σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, καθώς και στην ελάχιστα επεμβατική εξωσωματική κυκλοφορία, καθορίζοντας τις διεθνείς εξελίξεις της ειδικότητας στον τομέα αυτό. Επιπλέον, το ανθρωπιστικό έργο της κλινικής είναι μεγάλο καθώς η κλινική συνέβαλε στην έναρξη καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων στην Κύπρο, σε διάφορες ανθρωπιστικές αποστολές, καθώς επίσης επιτέλεσε και φιλανθρωπική αποστολή στον Αγ. Μαυρίκιο Αφρικής. Τέλος συμμετέχει ενεργά σε κοινωνικές εκδηλώσεις, με γνώμονα πάντα τη βοήθεια στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.

Ο Πρόεδρος κ. Δ. Πασχάλης συνεχάρη το Διευθυντή της Καρδιοθωρακοχειρουργικής κλινικής του Α.Π.Θ. κ. Κ.Αναστασιάδη για την άρτια επιστημονική του κατάρτιση, σώζοντας με τον τρόπο αυτό ανθρώπινες ζωές, καθώς και για τις μοναδικές διεθνείς διακρίσεις του και δήλωσε ότι θα είναι αρωγός και υποστηρικτής του έργου της κλινικής.


Τηλ: +302352021000