Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Δημοτικό σχολείο Κορινού - ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ1 «Eντάσσοντας τη Θεατρική Αγωγή και τις Νέες Τεχνολογίες στη διδασκαλία της Αγγλικής στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού σχολείου» που...
υλοποιείται στο Δημοτικό σχολείο Κορινού (2015-17), η εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας κ. Ευανθία Τσιαλού παρακολούθησε το επιμορφωτικό σεμινάριο ‘Drama in Education’ που πραγματοποιήθηκε στο Southampton,U.K από 3/7/2016 έως16/7/2016.

Οι κύριοι στόχοι του σεμιναρίου συνοψίζονται στο να αποκτηθούν τεχνικές για τη διδασκαλία της θεατρικής αγωγής,  νέες ιδέες για την χρήση στοιχείων της δραματικής τέχνης σε δημιουργικές δραστηριότητες μέσα στην τάξη και  εντρύφηση στον θετικό αντίκτυπο που έχουν αυτά τα στοιχεία στη μαθησιακή  και κοινωνική ανάπτυξη των μικρών μαθητών μας.


Πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες όπως:

Διάλεξη και συζήτηση σχετικά με τη διδασκαλία του θεάτρου στα βρετανικά σχολεία 
  • Διάλεξη : Το Αγγλικό Εκπαιδευτικό Σύστημα 
  • Ημερίδα : Δραστηριότητες  θεατρικής αγωγής για την Διδασκαλία της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας 
  • Εργαστήρια Δραματικής τέχνης 
  • Ημερίδα με θέμα : Το θέατρο του Σαίξπηρ και παρακολούθηση μιας παράστασης του «Μάκβεθ»  στο Globe Theatre του Σαίξπηρ στο Λονδίνο 
  • Ημερήσια επίσκεψη σε ένα σχολείο
  • 2 θεατρικές επισκέψεις-παραστάσεις 
  • Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Winchester.


Βασικός στόχος της συμμετοχής του σχολείου στο πρόγραμμα είναι οι γνώσεις που αποκτήθηκαν  για τη διδασκαλία της θεατρικής αγωγής και η χρήση στοιχείων της δραματικής τέχνης σε δημιουργικές δραστηριότητες μέσα στην τάξη να εφαρμοστούν στην πράξη και να εμπνευστούν οι εκπαιδευτικοί στην υλοποίηση παρόμοιων σχεδίων εργασίας .


Ο διευθυντής του σχολείου

Ανδρικόπουλος Αυγουστίνος