Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι ολόψυχα στην εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Κατερίνης, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους δασκάλους και τους καθηγητές, καθώς και τους γονείς, καλή χρονιά, με υγεία, δύναμη και επιτυχίες.


Στο Δήμο Κατερίνης, παρά τις δυσκολίες που βιώνει η χώρα, ενισχύουμε με όλες τις δυνάμεις μας, την αξιοπρεπή λειτουργία των σχολείων, καθώς πιστεύουμε στην καθοριστική συμβολή τους, για την μελλοντική πορεία του τόπου. Επενδύοντας σταθερά στην Παιδεία με σοβαρότητα, με σχεδιασμό, με προγραμματισμό στηρίζουμε την εκπαιδευτική διαδικασία. Παράλληλα, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου η παρατεταμένη οικονομική κρίση, να έχει και φέτος τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις στον καθημερινό μας αγώνα, για να κρατήσουμε το επίπεδο της εκπαίδευσης όσο γίνεται ψηλότερα.

Προς αυτή την κατεύθυνση πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια οριστική λύση στις ανάγκες της Κατερίνης, για σχολική στέγη. Επιπλέον, ούτε ένα προνήπιο μένει έξω από το εκπαιδευτικό μας σύστημα, εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική, που, καθιστά το Δήμο μας, από τους λίγους σε πανελλαδικό επίπεδο που το επιτυγχάνει.

Ταυτόχρονα, η λειτουργία από πέρυσι του πρότυπου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης στη Γανόχωρα, καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών με ειδικές ικανότητες και συμβάλει απτά στην κοινωνική τους ένταξη.

Αποτελεί διαχρονική δέσμευση απέναντι στους νέους πολίτες μας, ότι θα είμαστε κοντά τους, για να τους στηρίξουμε και να τους  δώσουμε την ευκαιρία να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία που τους παρέχεται για μάθηση και δημιουργία. Είναι υποχρέωση όλων μας και αυτό θα επιδιώξουμε να κάνουμε.


Καλή σχολική χρονιά !



Σάββας Χιονίδης

Δήμαρχος Κατερίνη