Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Στον καθιερωμένο αγιασμό σχολείων του Δήμου, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς παρέστη ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης

Σάββας Χιονίδης: «Ο Δήμος Κατερίνης επενδύοντας σταθερά στην Παιδεία με σοβαρότητα, με σχεδιασμό, στηρίζει την εκπαιδευτική διαδικασία.. Καλή σχολική χρονιά, με χαρές, επιτυχίες και χαμόγελα»


Στον καθιερωμένο αγιασμό σχολείων του Δήμου, στο πλαίσιο της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, παρέστη σήμερα, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.
Ειδικότερα, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε  το 4ο Γυμνάσιο & Λύκειο, το 12ο Δημοτικό Σχολείο, καθώς και τα Δημοτικά Σχολεία Περίστασης και Καλλιθέας αντίστοιχα.

Ο κος Χιονίδης ευχήθηκε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά, με χαρές και χαμόγελα επισημαίνοντας ότι «Ο Δήμος Κατερίνης επενδύοντας σταθερά στην Παιδεία με σοβαρότητα, με σχεδιασμό, στηρίζει την εκπαιδευτική διαδικασία».

Ο αγιασμός στο 4ο Γυμνάσιο - Λύκειο

Ειδικά σε ό,τι αφορά τον αγιασμό στο 4ο Γυμνάσιο – Λύκειο Κατερίνης απευθυνόμενος στους μαθητές, ο Δήμαρχος τόνισε: «Κάθε πράγμα που βρίσκεται στην αφετηρία του συνοδεύεται από αισιοδοξία, ελπίδα και δυναμισμό. Εμείς σας συνοδεύουμε με τις ευχές μας, για μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Η προσπάθεια είναι δική σας. Εμείς ως Δήμος προγραμματίζουμε και σας δίνουμε τα μέσα, για να επιτύχετε τους στόχους σας. Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Ιωάννης Καζταρίδης, ο Διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Κατερίνης Γεώργιος Παπαβασιλείου και ο Διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Ευλάμπιος Βουλγαρίδης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο 4ο Γυμνάσιο – Λύκειο είναι σε εξέλιξη εργασίες, για την τοποθέτηση ανελκυστήρα, που θα διευκολύνει την πρόσβαση μαθητών-ατόμων με μειωμένη κινητικότητα, παρέμβαση, για την οποία οι διευθυντές του σχολικού συγκροτήματος  εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Δήμαρχο Κατερίνης.

Στην τελετή αγιασμού, σε κάθε σχολικό συγκρότημα του Δήμου Κατερίνης παρέστησαν επίσης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των σχολικών κτιρίων, ο Δήμος Κατερίνης ιεραρχώντας τις πραγματικές ανάγκες όλων ανεξαιρέτως των σχολικών μονάδων, προέβη σε μια σειρά εργασιών στη διάρκεια του καλοκαιριού. Πιο συγκεκριμένα, παρεμβάσεις συντήρησης και επισκευών, σε όλο το φάσμα των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολικών συγκροτημάτων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης, υλοποιήθηκαν και θα γίνουν και σε όλη τη διάρκεια του έτους, από τα συνεργεία της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων του Δήμου Κατερίνης, όπου κριθούν απαραίτητες.


Οι εργασίες υλοποιούνται, προκειμένου να  εξασφαλιστεί η  υγιεινή, η ασφάλεια, αλλά και η λειτουργικότητα των σχολικών κτιρίων.