Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Πρόγραμμα εορτασμού της 104ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης (16-10-1912)

Για την 104η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό, θα πραγματοποιηθούν στις 02, 15 και 16 Οκτωβρίου 2016 οι παρακάτω εκδηλώσεις:



A. ΚΥΡΙΑΚΗ 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Ώρα 11:00΄

O Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» διοργανώνουν τον 5ο Αγώνα Δρόμου 8 χιλιομέτρων, με την επωνυμία «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ». Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος. Αφετηρία του αγώνα θα είναι το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας και τερματισμός η κεντρική πλατεία της πόλης.

Β. ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Ώρα 16.00΄

Στο Μνημείο του πεσόντος κατά την απελευθέρωση της πόλης, αειμνήστου Συνταγματάρχη ΣΒΟΡΩΝΟΥ , (στο ύψος του 7ου χλμ. της 13ης Π.Ε.Ο. Κατερίνης - Ελασσόνας), θα ψαλεί Αρχιερατικό Τρισάγιο και θα καταθέσουν στεφάνια ο Δήμαρχος Κατερίνης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ο Διοικητής της 24ης Τ.Θ. Ταξιαρχίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Λιμενάρχης Σκάλας Κατερίνης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σβορώνου και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νεοκαισάρειας, εκπρόσωποι της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, των Αναπήρων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Θυμάτων Πολέμου, του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, Εφεδροπολεμιστικών και Αντιστασιακών Οργανώσεων, κόμματα, εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (11o Δημ. Σχολείο και 3ο ΓΕΛ Κατερίνης) και εκπρόσωποι Συλλόγων και Σωματείων.

Γ. ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

1. Ώρα 07.30΄

Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλες τις Εκκλησίες.

2. Ώρα 10.20΄

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος με το Ιερατείο της πόλης.

Τον Πανηγυρικό θα εκφωνήσει μέσα στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.

3. Ώρα 11.00΄

Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής, το Δήμαρχο Κατερίνης, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Δ/κτή της ΧΧΙV Τ.Θ Ταξιαρχίας, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Δ/κτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης.

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

4. Ώρα 11.30΄

Στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης - Χατζόγλου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Προσκόπων και Συλλόγων.

5. Ώρα 13.00΄

Ο Δήμαρχος Κατερίνης και το Δημοτικό Συμβούλιο θα δεξιωθούν τις Αρχές και το κοινό στο Δημαρχείο Κατερίνης.

Δ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ – ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ

Από το πρωί της 15ης Οκτωβρίου 2016 μέχρι τη δύση του ηλίου της 16ης Οκτωβρίου 2016 θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια, Δημοτικά κ.λ.π. καταστήματα, οι οικίες, οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης της Κατερίνης, της Δημοτικής Κοινότητας Σβορώνου και της Τοπικής Κοινότητας Νεοκαισάρειας.

Το βράδυ της 16ης Οκτωβρίου 2016 θα φωταγωγηθούν τα Δημόσια, Δημοτικά, Κοινοτικά καταστήματα καθώς και εκείνα των Ν.Π.Δ.Δ, Ν.Π.Ι.Δ, Τραπεζών και Οργανισμών.

ΓΕΝΙΚΑ

Σε ό,τι αφορά τις ιεροτελεστίες, παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.

Τα θέματα τα σχετικά με την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων, παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές.

Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για τη διευθέτηση των χώρων των επισήμων, των καταθέσεων, της μικροφωνικής εγκατάστασης και της παρέλασης και να διαθέσει τη Φιλαρμονική του Δημ. Ωδείου.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τελετάρχης ορίζεται ο κ. Νικόλαος Λαμπονίκος και από τον Δήμο Κατερίνης ο κ. Γεώργιος Μίχος.

Το γενικό πρόσταγμα για την παρέλαση όλων των σχολείων θα έχει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Στεφανίδης Δαμιανός, με βοηθούς τους καθηγητές Φ.Α. κ.κ. Γκούμα Ευριπίδη, Λιακοπούλου

Παρασκευή, Παπαϊωάννου Ευάγγελο, Παπανικολάου Ανδρέα, Σιδηρόπουλο Δημοσθένη, Τζιβανίδου Ανατολή και Χασιώτη Αναστασία.

Το πρόγραμμα αυτό έχει τη θέση επίσημης πρόσκλησης.

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 104ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Α. ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

O Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» διοργανώνουν τον 5ο Αγώνα Δρόμου 8 χιλιο-

μέτρων, με την επωνυμία «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ».Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος. Αφετηρία του αγώνα θα είναι το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας και τερματισμός η κεντρική πλατεία της πόλης.

Β. ΣΑΒΒΑΤΟ 15 Οκτωβρίου 2016

1. Στο μνημείο του πεσόντος, κατά την απελευθέρωση της πόλης, αειμνήστου Συνταγματάρχη ΣΒΟΡΩΝΟΥ, από πλευράς σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στεφάνι θα καταθέσουν το 11ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης και το 3ο ΓΕΛ Κατερίνης.

Τα ορισθέντα πιο πάνω σχολεία να φροντίσουν για τα προς κατάθεση στεφάνια.

Υπεύθυνος για τη σύνταξη των μαθητών στο χώρο του Μνημείου ορίζεται ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 3ου ΓΕΛ Κατερίνης κ. Θεοδωρίδης Κυριάκος.

Όσοι Σύλλογοι, Σωματεία κλπ επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να το δηλώσουν μέχρι την Παρασκευή 14-10-2016, ώρα 12.00΄ στο Γρ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας

στο τηλ. 2351351261 και να φροντίσουν για τα προς κατάθεση στεφάνια.

2. Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να διαθέσει για τη μεταφορά των μαθητών το απόγευμα του Σαββάτου 15-10-2016 τα παρακάτω λεωφορεία:

α. Ένα λεωφορείο στην είσοδο του 4ου Λυκείου, για τους σημαιοφόρους και παραστάτες του 3ου, 4ου και 6ου Γυμνασίου, του 3ου και 4ου Λυκείου και 2ου, 7ου, 10ου, 12ου, 15ου Δημοτικών Σχολείων.

β. Ένα λεωφορείο στην είσοδο του Εθνικού Σταδίου για τους σημαιοφόρους και παραστάτες του 9ου και 19ου Δημ. Σχολείου, 1ου και 2ου Γυμνασίου, 1ου και 2ου Λυκείου, 5ου Λυκείου, 1ου, 2ου ΕΠΑΛ.

γ. Ένα λεωφορείο μπροστά στην Αστική Σχολή (Οδός Ειρήνης – πρώην 1ο Δημ. Σχολείο) για τους σημαιοφόρους και παραστάτες των 1ου, 6ου, 8ου, 11ου και 14ου Δημ. Σχολείων, του 5ου και 7ου Γυμνασίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και Ναυτοπροσκόπων.

δ. Ένα λεωφορείο στο τέλος του πεζόδρομου (Συντριβάνι), για τους σημαιοφόρους και παραστάτες των 3ου, 4ου, 5ου, 13ου ,16ου, 17ου και 18ου Δημ. Σχολείων. (Χώρος συγκέντρωσης μέχρι την αναχώρηση το 4ο Δημ. Σχολείο). Το ίδιο λεωφορείο θα παραλάβει και τον σημαιοφόρο και παραστάτες των Δημ.Σχολείων Ανδρομάχης και Σβορώνου.

ε. Ένα λεωφορείο στην είσοδο του κτιρίου Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ, 7ης Μεραρχίας) για τη Φιλαρμονική του Δημ. Ωδείου.

Ώρα αναχώρησης των λεωφορείων: 15.30΄

Η Διοίκηση του ΚΤΕΑΛ παρακαλείται να στείλει έγκαιρα τα λεωφορεία στους πιο πάνω καθορισθέντες χώρους.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των Σχολείων να μεριμνήσουν για την έγκαιρη συγκέντρωση των μαθητών στους χώρους αναχώρησης των λεωφορείων.

Γ. ΚΥΡΙΑΚΉ 16 Οκτωβρίου 2016
Η Φιλαρμονική και το Στρατιωτικό Τμήμα θα παραταχθούν έγκαιρα στον καθορισμένο χώρο για την απόδοση τιμών κατά την προσέλευση των επισήμων.

Οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες όλων των σχολείων της πόλης θα βρίσκονται έγκαιρα στον Καθεδρικό Ι. Ναό για τη Δοξολογία, και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν συντεταγμένοι στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας.

Μετά την τελετή κατάθεσης στεφανιών θα μεταβούν στο σημείο εκκίνησης της παρέλασης.

Χώροι συγκέντρωσης των τμημάτων παρέλασης ορίζονται:

α) Η οδός Ειρήνης για τα Δημοτικά Σχολεία (Στο ύψος του πρώην 1ου Δημοτικού Σχολείου),

β) Η οδός Ιωνννίνων (ΟΤΕ) για τα Γυμνάσια,

γ) Η οδός Παναγή Τσαλδάρη για τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ,

δ) Η οδός Ίωνος Δραγούμη για τους Συλλόγους και τα Σωματεία,

ε) Η οδός Περδίκα για τους Πρόσκοπους, Ναυτοπρόσκοπους.

Σύλλογοι και Σωματεία που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι θα πρέπει υποχρεωτικά να το δηλώσουν στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη στο τηλέφωνο 2351351261 μέχρι την Παρασκευή 14-10-2016 και ώρα 12:00' και να φροντίσουν για τα προς κατάθεση στεφάνια.

Επίσης σύλλογοι και σωματεία που θα παρελάσουν παρακαλούνται να το δηλώσουν στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη στο τηλέφωνο 2351351261 μέχρι την Παρασκευή 14-10-2016 και ώρα 12:00'.

Οι υπεύθυνοι των σχολείων που θα οριστούν, θα συνεργαστούν με τους τελετάρχες και τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Στεφανίδη Δαμιανό, που θα έχει το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης, με

βοηθούς τους καθηγητές Φ. Α. κ.κ. Γκούμα Ευριπίδη, Λιακοπούλου Παρασκευή, Παπαϊωάννου Ευάγγελο, Παπανικολάου Ανδρέα, Σιδηρόπουλο Δημοσθένη, Τζιβανίδου Ανατολή και Χασιώτη Αναστασία.

Οι σχηματισμοί των τμημάτων παρέλασης της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης θα συγκροτηθούν κατά ενιαίο τρόπο σε τετράδες.

Οι τελετάρχες θα καθορίσουν τις επί μέρους λεπτομέρειες σ' όλες τις εκδηλώσεις.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2351351261 (Γρ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας).

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη