Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Μήνυμα του δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό

Κορυφαία γεγονότα όπως η επέτειος απελευθέρωσης της Κατερίνης που τιμούμε σήμερα, συνιστούν ιστορικούς σταθμούς, που καθόρισαν την πορεία της πόλης μας. Παράλληλα, αποτελούν τις ζωντανές μνήμες της και υπάρχουν μέσα στην ίδια την ψυχή της.


104 χρόνια Ελεύθερης Κατερίνης. Αποδίδουμε με ευλάβεια και σεβασμό, τιμή στους αγώνες όλων όσοι πολέμησαν με αυτοθυσία, για να μας κληροδοτήσουν την ελευθερία μας και το πέτυχαν με γνήσια ανιδιοτέλεια, με αρραγή ενότητα, με την πίστη ότι ο αγώνας θα είναι νικηφόρος.

Αυτό το παράδειγμα της ενότητας και της ομοψυχίας, που μας μετέδωσαν οι πρόγονοί μας καλούμαστε σήμερα,  που ο ελληνικός λαός δίνει μια μεγάλη μάχη στα όρια της αντοχής του, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να διατηρήσουμε ζωντανό.

Γιατί σε αυτές τις δύσκολες στιγμές το κεντρικό μήνυμα που στέλνει η απελευθέρωση είναι η πεποίθηση ότι η Ελλάδα και η Κατερίνη θα έχουν ένα καλύτερο μέλλον, στηριζόμενοι στις δυνάμεις των ανθρώπων τους, στην ισχυρή θέληση αντιμετώπισης των κάθε μορφής προκλήσεων, μέσα από την ανάδειξη σύγχρονων προτύπων.

Το οφείλουμε προπάντων στη νέα γενιά, στα παιδιά και στα εγγόνια μας, Επιπλέον, στην συνείδηση του χρέους μας απέναντι στο μεγαλείο της θυσίας των προγόνων μας, στην ίδια τη γνώση των ένδοξων αυτών σελίδων της νεότερης τοπικής μας ιστορίας και αλήθειας.
Χρόνια πολλά σε όλους. Χρόνια πολλά στην πόλη μας