Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

«Αικατερίνεια 2016»: Διαδρομές Έρευνας & Δημιουργίας από το 5ο ΓΕΛ

Έρευνα - η ανθρώπινη δραστηριότητα που ξεπερνά τους ορίζοντες

  
Σε διαδρομές έρευνας & δημιουργίας, με τίτλο «Έρευνα - η ανθρώπινη δραστηριότητα που ξεπερνά τους ορίζοντες» επικεντρώθηκε η ενταγμένη στο πλαίσιο των «Αικατερινείων 2016» ημερίδα, που διοργάνωσε σήμερα Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο, το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης.

Εκ μέρους του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Θεόδωρος Παυλίδης, ο οποίος συνεχάρη τους συντελεστές της διοργάνωσης, ενώ απένειμε στους ομιλητές, αναμνηστικά με το έμβλημα των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, o προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Ιωάννης Καζταρίδης και ο διευθυντής του Σχολείου Αλέξανδρος Παπαργυρίου.

Τις εισηγήσεις παρουσίασαν οι:

∆ρ. Χατζηφωτιάδου ∆έσποινα (INFN & CERN), η οποία ανέπτυξε το θέµα: "Ερευνώντας τον µικρόκοσµο µε τον µεγάλο επιταχυντή αδρονίων στο CERN".

∆ρ. Γολέµης Αδριανός (Απεσταλµένος της ESA στην Ανταρκτική), ο οποίος ανέπτυξε το θέµα: "Επιλογή και Εκπαίδευση Αστροναυτών στην Ευρώπη".

∆ρ. Κουρουζίδης Σάκης (Εθνικό Αστεροσκοπείο), ο οποίος ανέπτυξε το θέµα: Η σεισµολογία σήµερα, "τι ξέρει ο σεισµολόγος".

Συντονιστές ήταν οι εκπαιδευτικοί: Δέσποινα Σαββίδου, Κων/νος Σαραϊλίδης, Αντώνης Γράμπας.


Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων κ.α.