Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Μαθητές των Σχολείων της Πιερίας, καθημερινά στην Αστική Σχολή

«ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2016»
Δήμος Κατερίνης – Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ)
Υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος


Με αφορμή την έκθεση Φωτογραφίας «Άγιον Όρος: Κατ΄εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος»

Να περιηγηθούν στους χώρους της Αστικής Σχολής, σε ένα κτίριο ταυτισμένο με την ιστορία και τη ζωή της πόλης, έναν χώρο που έδωσε γνώση σε πολλές γενιές συμπολιτών μας και πλέον θέτει στο επίκεντρο της λειτουργίας του, τον πολιτισμό της Κατερίνης έχουν οι μαθητές των σχολείων όλων των βαθμίδων της ευρύτερης περιοχής.

Αφορμή για την επίσκεψη εκατοντάδων μαθητών καθημερινά στάθηκε η  έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο: «Άγιον Όρος: Κατ΄εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος», που συνδιοργανώνουν o Δήμος Κατερίνης, ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, σε συνεργασία με την Αγιορείτικη Εστία Θεσσαλονίκης.

Όπως είναι γνωστό, η ενταγμένη στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Αικατερίνεια 2016» έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 27 Νοεμβρίου. Στην Έκθεση παρουσιάζεται το έργο που πραγματοποίησαν στο Άγιον Όρος 4 φωτογράφοι: ο Ali Borovali από την Τουρκία, ο Zbigniew Kosc από την Пολωνία, ο Zoran Purger από την Σερβία και ο Valery Bliznyuk από την Ρωσία.

Το Άγιον Όρος υπήρξε, και συνεχίζει να είναι, ένας ιδιαίτερος πόλος έλξης για όλους τους δημιουργούς, ιστορικούς, συγγραφείς, ποιητές, ζωγράφους και κυρίως φωτογράφους. Οι 4 φωτογράφοι επισκέφθηκαν πολλές φορές την Αθωνική Πολιτεία και βίωσαν την εμπειρία του προσκυνητή – περιηγητή καταγράφοντας μέσα από το φωτογραφικό τους φακό μοναδικές στιγμές από το φυσικό τοπίο, τις λατρευτικές συνήθειες των μοναχών, τον καθημερινό τους βίο και κατέληξαν να εστιάσουν στα πρόσωπα των γερόντων του Άθω.

Παράλληλα, οι μαθητές ξεναγούνται στα μοναδικά έργα της Αίθουσας Γλυπτικής «Ευθυμίου Καλεβρά», που από τις 16 Οκτωβρίου 2013 είναι μόνιμα στο χώρο, ενώ γενικότερα τους δίνονται πληροφορίες για την ταυτότητα και την ιστορία της διαδρομής του κτιρίου της Αστικής Σχολής.

Διάρκεια έκθεσης: Έως Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 10: 00 π.μ. έως 14:00 & 18:00 έως 20:30
Σάββατο & Κυριακή 10:00 έως 14:00.

Διεύθυνση: Ειρήνης 12, Κατερίνη

Τηλ: 23510 47445