Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Έτοιμη η νέα αγροτική περιμετρική οδός στον οικισμό Ράχης

Με την ασφαλτόστρωση και του υπολειπόμενου τμήματος (1307,13 μ.), του δρόμου, συνολικού μήκους  3.707,13 μ. ολοκληρώθηκε το έργο «Βελτίωση – ασφαλτόστρωση αγροτικής περιμετρικής οδού στην τοποθεσία Αγίου Κων/νου – Φούντα Κλήμα - Αγίου Κων/νου στον οικισμό Ράχης, της Δημοτικής Κοινότητας Λόφου».


ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

«Όπως είναι γνωστό, το έργο διευκολύνει την κυκλοφορία των γεωργικών οχημάτων μέσα στις καλλιεργούμενες δενδροκομικές (κερασώνες) εκτάσεις και, κατά συνέπεια, την έγκαιρη - ασφαλή μεταφορά ενός ευπαθούς προϊόντος, όπως είναι το κεράσι στους χώρους συσκευασίας, ψύξης και διανομής του» τονίζει σε δήλωσή του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Βαϊνάς, ενώ όπως χαρακτηριστικά σημειώνει: «Με τον συντονισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, το έργο εντάσσεται σε  ένα πλέγμα παρεμβάσεων ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας στο σύνολο του δήμου, καθώς έχουμε αποδείξει ότι θέτουμε ως προτεραιότητα την τόνωση της αγροτικής οικονομίας και την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος».

Οι εργασίες, οι οποίες προηγήθηκαν επικεντρώθηκαν σε παρεμβάσεις διαπλάτυνσης του εν λόγω δρόμου, οδοστρωσίας (υπόβαση, βάση και υποθεμελίωση), ενώ μετά την ασφαλτική προεπάλειψη, την κατασκευή στρώσης κυκλοφορίας από ασφαλτικό σκυρόδεμα, ακολούθησε - όπως προαναφέρθηκε - η ασφαλτόστρωση.


Τη χρηματοδότηση του έργου,  προϋπολογισμού 615.000 ευρώ με Φ.Π.Α., ο Δήμος Κατερίνης εξασφάλισε από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».