Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

«ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙ ΚΑΙ ΟΥΚ ΑΣΘΕΝΩ» - ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ «ΔΙΟΝΥΣΗ Α. ΠΑΣΧΑΛΗ»

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ


ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΟΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΚΕΙΜ: «ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΓΕΜΑΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ. Ο κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΑΒ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΔΙΟΝΥΣΗ Α. ΠΑΣΧΑΛΗ» ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΥΤΗ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΚΑΒ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ.»
ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ κ. ΑΝΕΣΤΗΣ ΜΥΣΤΡΙΔΗΣ: «ΣΗΜΕΡΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ Σ΄ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΘΗΚΕ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΥΓΕΝΗ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗ.»
ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ κ. ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ: «ΣΗΜΕΡΑ, ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ, ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ».

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΜΕΑ ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ κ. ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΡΙΣΗ: «ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΤΕΡΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕ ΑΡΩΓΟΣ ΚΑΙ ΣΤΥΛΟΒΑΤΗΣ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΣΤΟΝ κ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ.»
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΟΛΥΜΠΟΣ» κ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΪΟΣ: «ΝΙΩΘΩ ΒΑΘΕΙΑ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ κ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ, ΕΜΑΘΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥΣ».
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΙΜΜΑ κ. ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΑΜΠΕΡΙΔΗΣ: «Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ: «Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ κ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ».

 Με την τιμητική παρουσία του ιερέα του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτου πατέρα Ιωακείμ, των ιερέων Χρ. Καλόγερου και Χρ. Αποστολού του Ιερού ναού Αγίου Θεράποντα,  του Προέδρου του ΕΚΑΒ κ.Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου, του Προέδρου του κοινωφελούς Ιδρύματος «ΔΙΟΝΥΣΗ Α. ΠΑΣΧΑΛΗ» και Προέδρου του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Διονύση Πασχάλη, του Διοικητού του νοσοκομείου Κατερίνης κ. Ανέστη Μυστρίδη, της διευθύντριας του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης κ. Χρυσή Ματσικούδη, του κ. Κώστα Καραφουλίδη ως εκπροσώπου του βουλευτή Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Κουκοδήμου, της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφίας Μαυρίδου, του δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού κ. Ευάγγελου Λαγδάρη, του εκπροσώπου του Δημάρχου Κατερίνης και δημοτικού συμβούλου κ.Γεώργιου Ίτσιου, της εντεταλμένης συμβούλου πολιτισμού και διευθύντρια του δημοτικού ωδείου Κατερίνης κ. Παρθένα, Μακρίδου-Παρτσαλίδου, του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Δίου-Ολύμπου κ. Γιώργου Φαρμάκη, του Γενικού Επιθεωρητού Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, του εκπροσώπου της 24ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας Λιτοχώρου, κ. Γεώργιο Καραμήτρου, του Διοικητού της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κατερίνης κ.  Ευάγγελου Φαλάρα, του Διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λιτοχώρου κ. Αναστάσιου Καρατζά, του εκπροσώπου του Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Κατερίνης Aνθυποπλοίαρχου Ιωάννη Χαριτάκη, του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων ΕΚΑΒ κ. Χρήστο Αγγελίδη, δημοτικών συμβούλων, του Προέδρου του ιατρικού συλλόγου Κατερίνης κ. Ηρακλή Τσενεκίδη, του Προέδρου της εξελεγκτικής Γραμματείας του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, τέως βουλευτού και Δημάρχου Κατερίνης κ. Θεόφιλου Καμπερίδη, της νομικής συμβούλου κ. Ιωάννας Παπαδιαμαντή, του αρχιτέκτονα πολιτικού μηχανικού κ. Στέφανου Αβραμίδη, του  Δ/ντή της  Ιατρικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Παναγιώτη Μπερεδήμα, του πρώην βουλευτού Πιερίας κ. Δημήτρη Χριστογιάννη, του ιατρού κ. Δημήτρη Αναστασιάδη, εκπροσώπων του ιατρικού κόσμου, των διοικητικών συμβουλίων του συλλόγου Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, του συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας, της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, του συλλόγου «Νοσταλγοί της παράδοσης», του αγροτικού συνεταιρισμού Βροντούς Πιερίας ΣΠΕΚΟ, της Θρακικής Εστίας Κατερίνης, του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου, της Φιλοπτώχου Αγ. Μαρίνας Λιτοχώρου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παγκρατίου αθλήματος, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 τα εγκαίνια των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ στο παλαιό νοσοκομείο Κατερίνης.

Η τελετή ξεκίνησε με τη θρησκευτική τελετουργία και ευλογία του κτιρίου, των εργαζομένων και των παρευρισκομένων με τη συνδρομή του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτου Ιωακείμ και των ιερέων Χρ. Καλόγερος και Χρ. Αποστολός.
Στη συνέχεια η υπεύθυνη του τομέα ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ κ. Δ.Χαρίση καλωσόρισε τους προσκεκλημένους λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Με την  αφορμή των εγκαινίων του νέου χώρου μας  μου δίνεται η ευκαιρία να μιλήσω ως υπεύθυνη του τομέα εκ μέρους όλων των μελών μας και να απευθύνω από καρδιάς τις θερμότερες ευχαριστίες μου προς τον άνθρωπο που στάθηκε αρωγός και στυλοβάτης της όλης προσπάθειας της μεταστέγασης του ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ, στον κ. Διονύση Πασχάλη, Πρόεδρο του ομώνυμου κοινωφελούς Ιδρύματος και Πρόεδρο του Διεθνούς ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ο κύριος Διονύσης Πασχάλης από την στιγμή που είχαμε την πρώτη επαφή μαζί του, έδωσε σώμα και ψυχή για την επίτευξη του κοινού μας στόχου και οράματος, τον ολικό εξωραϊσμό του κτιρίου και την παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι επόμενες συναντήσεις μας έφεραν έμπρακτα αποτελέσματα, συνεπικουρούμενης παράλληλα και της συνδρομής της νομικής συμβούλου του Ιδρύματος κ. Ι. Παπαδιαμαντή και της άψογης ομάδας της οποίας ηγείται. Κύριε Πασχάλη σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για ότι προσφέρατε και ότι προτίθεστε να προσφέρετε στο μέλλον στο ΕΚΑΒ Πιερίας.». Ακολούθως αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Αν. Μυστρίδη που με την ανάληψη των καθηκόντων του φρόντισε άμεσα και προσωπικά για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ευχαρίστησε, επίσης, τον πρώην διοικητή του νοσοκομείου κ. Αστ. Φαρμάκη για την παραχώρηση του κτιρίου.»

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Στη συνέχεια ο Πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Ιωακείμ χαιρετίζοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στον Πρόεδρο κ. Διονύση Πασχάλη και στο κτίριο του ΕΚΑΒ, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Μέσα σε αυτήν την άχαρη και απνευμάτιστη εποχή μας, μέσα σε αυτήν την γεμάτη σύγχυση και κρίση κοινωνία μας υπάρχουν άνθρωποι πού νοιάζονται για τον άνθρωπο, και προσφέρουν στον άνθρωπο. Ένας από αυτούς, και ο συμπολίτης μας κύριος Διονύσιος Πασχάλης, πού αφουγκράστηκε τον παλμό της κοινωνίας, είδε τις ανάγκες του συγχρόνου ανθρώπου, και με την γενναία συνδρομή και βοήθειά του, μέσα από το προαναφερθέν Ίδρυμά του, αναμόρφωσε και ανακαίνισε αυτό το κτήριο εσωτερικά και εξωτερικά, στο οποίο θα φιλοξενηθεί το Ε.Κ.Α.Β. Πιερίας, καθιστώντας το και πάλι λειτουργικό και κόσμιο.
Ο κ. Διονύσιος Πασχάλης, συνεχίζει την παράδοση των Μεγάλων Ευεργετών του Γένους μας, ξεκινώντας από τη αρχαιότητα με τους γνωστούς Χορηγούς, περνάνε μέσα από το λεγόμενο "Βυζάντιο" δηλαδή την Ανατολική Ρωμαίϊκη Αυτοκρατορία μας, για να ακολουθήσει η Οθωμανική Αυτοκρατορία, οι οποίοι σε δύσκολες εποχές, άνοιξαν τα πουγκιά τους και έδωσαν χρήματα, έχτισαν σχολεία και γενικά αναμόρφωσαν την Ελλάδα, μετά την απελευθέρωσή της και την δημιουργία του πρώτου Ελλαδικού Κράτους.
Στη συνέχεια ευχήθηκε προσωπικά, ο Θεός να ευλογεί και να ενδυναμώνει τον κ. Διονύση Πασχάλη, τους εκλεκτούς και αξίους συνεργάτες του, την οικογένειά του, ώστε να συνεχίζει την ιστορία και το μεγαλείο των Παλαιών Ευεργετών της Ρωμηοσύνης, και το παράδειγμα του να γίνει μίμηση και για άλλους.». Τελειώνοντας ανέγνωσε ένα απόσπασμα από μία επιστολή του Μητροπολίτου Μυτιλήνης Ιακώβου Α' του από Δυρραχίου το 1942, στους έχοντας στα χρόνια της Κατοχής, αλλά ηρνούντο να βοηθήσουν τον λαό πού εκείνη την περίοδο είχε ανάγκη.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Διοικητού του Γενικού Νοσοκομείο Κατερίνης κ. Αν. Μυστρίδη, ο οποίος δήλωσε ευτυχής για τη λειτουργία του νέου κτιρίου του ΕΚΑΒ, δηλώνοντας τα εξής: «Στο κτίριο αυτό στεγαζόταν η αιμοδοσία του παλαιού νοσοκομείου. Τώρα θα το χρησιμοποιείτε εσείς και έτσι ικανοποιείται το αίτημά σας για μεταστέγαση από τα παλιά σας γραφεία σ΄αυτόν εδώ το χώρο που ανακαινίσθηκε χάρη στην ευγενή δωρεά του Ιδρύματος ΠΑΣΧΑΛΗ.”. Τέλος ο Διοικητής του Νοσοκομείου προέβη στην παραχώρηση ενός ασθενοφόρου προς το ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ.

Ο Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Γραμματείας του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Θεόφιλος Καμπερίδης δήλωσε, εμφανώς συγκινημένος, ότι ο Πρόεδρος κ. Δ. Πασχάλης είναι αρωγός και υποστηρικτής κάθε προσπάθειας προσφοράς προς τον άνθρωπο. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να ανακαινίσει και εξοπλίσει το παρόν κτίριο του ΕΚΑΒ, γεγονός που κάνει υπερήφανους όχι μόνο εμάς τους άμεσα συνεργαζόμενους μαζί του αλλά και όλους όσους εκπροσωπεί μέσα από την θέση του Προέδρου στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου. Με συνεχή εργασία και θάρρος ο Έλληνας μπορεί να πετύχει τα πάντα».
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ κ. ΙΩΑΝΝΑΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ-ΙΔΡΥΜΑ «ΔΙΟΝΥΣΗ Α. ΠΑΣΧΑΛΗ»

Στο χαιρετισμό της εκ μέρους του κοινωφελούς Ιδρύματος «ΔΙΟΝΥΣΗ Α. ΠΑΣΧΑΛΗ», η νομική σύμβουλος κ. Ιωάννα Παπαδιαμαντή, ξεκίνησε με την αναφορά της στη 2α προς Κορινθίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου λέγοντας: «Τις ασθενεί και ουκ ασθενώ. Η απορία του Αποστόλου Παύλου στην επιστολή προς Κορινθίους Β΄, η φράση που πρέπει να γίνει τρόπος ζωής μας, που πρέπει να μας ευαισθητοποιεί όλους, έτσι ώστε να υποφέρουμε για τα πάθη των άλλων, να  αγωνιζόμαστε για τη θεραπεία μας, να πραγματώνεται μία έξοδος από τον εαυτό μας και να συμπάσχουμε με τους άλλους.» Και συνεχίζοντας είπε ότι : «η φράση αυτή έχει γίνει τρόπος ζωής για όλους εμάς στο Κοινωφελές Ίδρυμα, που πρεσβεύει τις αδιάσειστες ηθικές αξίες και ανθρώπινα ιδανικά, έτσι ώστε καθημερινά κατά προτροπή του Προέδρου κ. Δ. Πασχάλη, να εργαζόμαστε ακούραστα για την ανιδιοτελή προσφορά προς το συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, ιδιαίτερη στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.  Όταν αντικρύζεις καθημερινά τον ανθρώπινο πόνο και τη δυσκολία για επιβίωση δεν είναι δυνατόν να μένεις αμέτοχος, αλλά εκ των ων ουκ άνευ, συμπάσχεις και επιρρωνύεις τον συνάνθρωπο σε κάθε έκφανση της ανθρώπινης ύπαρξης και δράσης, στην υγεία, στην παιδεία, στον πολιτισμό, στις τέχνες και στα γράμματα, πάντα σε πνεύμα αγάπης, αλτρουϊσμού, σεβασμού και με αίσθημα κοινωνικής και ηθικής ευθύνης. Εξάλλου, αυτό επιτάσσει η ανθρώπινη ύπαρξη, έτσι ώστε να διδάξουμε στα παιδιά μας τις ηθικές αξίες και ιδανικά που πρέπει να διέπουν της ζωή τους για ένα καλύτερο μέλλον.»
Ακολούθως αναφέρθηκε στο νέο κτίριο του ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ λέγοντας: «Στα πλαίσια του κοινωφελούς χαρακτήρα του ιδρύματος «ΔΙΟΝΥΣΗ Α. ΠΑΣΧΑΛΗ», πραγματοποιήθηκε κατ΄εντολή του προέδρου ο εξωτερικός και εσωτερικός εξωραϊσμός και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός του παρόντος κτιρίου, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ, οι άνθρωποι που προστρέχουν πρώτοι από όλους στον ανθρώπινο πόνο, οι άνθρωποι  που όταν είναι στο καθήκον λησμονούν τα προσωπικά τους προβλήματα, να μεταστεγαστούν σε ένα χώρο, σε ένα  κτίριο, που να τους επιτρέπει την εκπόνηση της εργασίας τους με αξιοπρέπεια και σεβασμό στο λειτούργημά τους. Από την πρώτη στιγμή που προσήλθατε στο ίδρυμα, στον κ. Δ. Πασχάλη με πρωτοβουλία της κ. Χαρίση, στη συνέχεια του κ. Βάιου και όλων των εργαζομένων, ο Πρόεδρος  εισάκουσε την επιθυμία σας και κατά προτεραιότητα όλων των υπολοίπων δράσεών μας, έδωσε την εντολή της άμεσης ικανοποίησης των αναγκών σας, υπενθυμίζοντάς μας συνεχώς ότι το κτίριο πρέπει να λειτουργήσει γρήγορα, και λέγοντάς μας θέλω ότι καλύτερο για τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ.».
Επεσήμανε επίσης τα εξής: «Πολλοί από τους εργαζόμενους ίσως να μην πιστεύατε ότι η επιθυμία σας θα γίνει πραγματικότητα, αλλά όταν αρχίσαμε να συνεργαζόμαστε σε καθημερινή επικοινωνία, όταν άρχισε το κτίριο να ζωντανεύει, να δίνει ανάσα ζωής στην περιοχή, όλοι πλέον πιστέψατε ότι εδώ κάτι σημαντικό γίνεται, κάτι αλλάζει. Η ομάδα μας στο ίδρυμα, που είμαστε δίπλα στον Πρόεδρο, στον κ. Πασχάλη, γνωρίζουμε την επιμονή του και τη δράση του, γνωρίζουμε ότι είναι άνθρωπος των πράξεων και όχι των λόγων και γι΄αυτό είμασταν σίγουροι ότι το όνειρό σας θα γίνει πραγματικότητα, όπως και έγινε.
Ανακαλώ στη μνήμη μου όλες τις στιγμές κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας, τις καθημερινές επισκέψεις στο κτίριο, τις αγωνίες που μοιραστήκαμε με όλους εσάς τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, αλλά τελικά άξιζε τον κόπο, το χρόνο, διότι μόνο με επιμονή και υπομονή, με ανιδιοτελή δράση και αγάπη, πραγματώνονται οι στόχοι.» Τέλος ευχαρίστησε τον κ. Καρακατσιανόπουλο, την κ. Ματσικούδη και τον κ. Μυστρίδη για την άμεση ανταπόκρισή τους και άψογη συνεργασία, διότι με τη συμπεριφορά και το ήθος τους στήριξαν αυτό το δύσκολο εγχείρημα και ξεπεράστηκαν οι γραφειοκρατικοί σκόπελοι.
Αναφέρθηκε, επίσης και στον τέως διοικητή του νοσοκομείου Κατερίνης κ. Αστ. Φαρμάκη, ο οποίος παρεχώρησε το κτίριο στο ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ. Τέλος συνεχάρη όλους τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, γιατί δίνουν την καθημερινή μάχη στη λεπτή ισορροπία στη γραμμή της ζωής με σεβασμό στον άνθρωπο. Η συνεργασία με το ίδρυμα «ΔΙΟΝΥΣΗ Α. ΠΑΣΧΑΛΗ» σήμερα ξεκινά. Ο Πρόεδρος θα είναι πάντα στο πλευρό σας.».
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ «ΟΛΥΜΠΟΣ» κ. Βασίλης Βάϊος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις αντίξοες συνθήκες των τελευταίων ετών που ανέτρεψαν κεκτημένα δεκαετιών. Οι προσπάθειες που έκαναν ως σωματείο είχε ως σκοπό το όφελος της μικρής κοινωνίας του νομού μας, μέσα από γόνιμες αντιπαραθέσεις. Δήλωσε ότι η δωρεάν υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο αγαθό. Δήλωσε ότι «Νιώθω βαθειά ευγνωμοσύνη προς όλους και ειδικά προς τον πρόεδρο κ. Διονύση Πασχάλη για την άψογη συνεργασία. Έμαθα πολλά από εσάς, από ανθρώπους με όραμα, δημιουργικούς και αποδοτικούς.».

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ

Η τελετή των εγκαινίων συνεχίστηκε με την τιμητική βράβευση του Προέδρου κ. Διονύση Πασχάλη από το σωματείο εργαζομένων ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΟΛΥΜΠΟΣ», για την ανεκτίμητη και ανιδιοτελή προσφορά του στο συνάνθρωπο, καθώς και η ομόφωνη ανακήρυξή του ως Επιτίμου Προέδρου του σωματείου. Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασίλης Βάϊος : «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο από καρδιάς για την άριστη συνεργασία, την ποικιλότροπη βοήθεια, όσο και την έμπρακτη συμπαράσταση που απλόχερα μας προσέφερε. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως ηθική ανταμοιβή είναι να σας τιμήσουμε με αυτή την αναμνηστική πλακέτα, καθώς και με την ομόφωνη απόφαση να σας ανακηρύξουμε ΕΠΙΤΙΜΟ ΠΡΟΕΔΡΟ του σωματείου μας. Να γνωρίζετε ότι θα έχετε πάντα τον απεριόριστο σεβασμό και εκτίμησή μας».

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Κων/νος Καρακατσιανόπουλος στην ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τον κ. Διονύση Πασχάλη για την ευγενική του προσφορά στο ΕΚΑΒ, αναφέρθηκε στα προβλήματα του κλάδου και δήλωσε ότι θα κάνει ότι μπορεί για τη προάσπιση του αγαθού της υγείας.

Η τελετή έληξε με την ξενάγηση του Προέδρου κ. Διονύση Πασχάλη στις νέες εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ και οι παρευρισκόμενοι δεξιώθηκαν στον αίθριο χώρο του κτιρίου με μουσική πλαισίωση από τον πιανίστα του δημοτικού ωδείου Κατερίνης κ. Μιχάλη Κουμή.