Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Φιλοξενία Τουριστικών Πρακτόρων (HOSTED BUYERS) στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Έξι (6) εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών γραφείων από τη Βουλγαρία, τη Ρωσία, τη Ρουμανία και την Ουκρανία φιλοξένησε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας το διάστημα από 20-23 Νοεμβρίου 2016.


Πρόκειται για ταξίδι εξοικείωσης (familiarisation trip), που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης «PHILOXENIA» και ύστερα από πρόταση της διοργανώτριας HELEXPO, ως δράση ενός γενικευμένου και στοχευμένου προγράμματος φιλοξενίας τουριστικών πρακτόρων, από αγορές – στόχους για την Πιερία.

Οι επισκέπτες, τουριστικοί πράκτορες – εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών πρακτορείων της ανατολικής Ευρώπης και της Ρωσίας, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους από τις ομορφιές της Πιερίας, την ικανοποίησή τους τόσο για τη ζεστή και φημισμένη μακεδονική φιλοξενία όσο και για το ενδιαφέρον πρόγραμμα γνωριμίας με τον τόπο και τους ανθρώπους που ακολούθησαν.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα φιλοξενίας περιελάμβανε επισκέψεις στο Π. Ελατοχώρι, στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, στον Όλυμπο (Λιτόχωρο, φαράγγι Ενιπέα, Μοναστήρι Αγίου Διονυσίου), στον Παλιό Παντελεήμονα, στη Ράχη, στις Αλυκές Κίτρους, στη Μεθώνη, στην Αρχαία Πύδνα και στην Παραλία Κατερίνης, όπου φιλοξενούνταν από την Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας.
Η γνωριμία των τουριστικών πρακτόρων με τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας αποτελεί σημαντικό βήμα για μελλοντικές συνεργασίες ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου του επόμενου έτους.

Η φιλοξενία των τουριστικών πρακτόρων εντάσσεται στο πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για την προώθηση του ποικίλου τουριστικού της  προϊόντος σε νέες αγορές, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, αναβαθμίζοντας τις τεχνικές υποδομές, διοργανώνοντας δράσεις φιλοξενίας τουριστικών πρακτόρων, φοιτητών κ. ά., συμμετέχοντας σε εκθέσεις και συνέδρια,  
προωθώντας  τα εξαιρετικά αγροτικά  τοπικά προϊόντα, προβάλλοντας τις πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις του τόπου παράλληλα με τη γαστρονομική κουλτούρα της περιοχής, καθιστώντας το τουριστικό προϊόν της Πιερίας άκρως ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό.

« Η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, για την επίτευξη της οποίας δουλεύουμε με υπευθυνότητα και στοχευμένες δράσεις, καθώς για τον τόπο μας ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους κυριότερους παραγωγικούς τομείς, που έχει τη δυναμική να συμβάλει στην επανεκκίνηση της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας», επισημαίνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα. Σοφία Μαυρίδου.