Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Έκθεση αγιογραφίας - ζωγραφικής της Δέσποινας Παπαδοπούλου - Σαργιαννίδου

Νέα και παλαιότερα έργα της παρουσιάζει η εικαστικός Δέσποινα Παπαδοπούλου-Σαργιαννίδου στην ατομική της έκθεση Αγιογραφίας-Ζωγραφικής που φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης «Εκάβη» του πνευματικού κέντρου Κατερίνης.


Η έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 στις 7:00 μ.μ. και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, με ώρες επίσκεψης καθημερινά από 18:30 έως 21:00.

Η έκθεση που υλοποιείται με τη συνεργασία του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας, του οποίου η Δέσποινα Παπαδοπούλου-Σαργιαννίδου αποτελεί τακτικό μέλος, φιλοξενεί ογδόντα έργα της δημιουργού. Τα έργα της αποτυπώνουν  τοπία, νεκρά φύση, προσωπογραφίες. Ιδιαίτερα μέσα από την αγιογραφία η εικαστικός εκφράζει  την ψυχή και  το σώμα της εκκλησίας. Στις προσωπογραφίες Φαγιούμ, ο επισκέπτης διαπιστώνει ότι τα ανοιχτά μάτια που απεικονίζονται στα δημιουργήματα  χαρίζουν το δώρο της αθανασίας.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η εικαστικός Δέσποινα Παπαδοπούλου -Σαργιαννίδου   γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλλιθέα Κατερίνης. Είναι συνταξιούχος  εκπαιδευτικός, πρώην διευθύντρια σχολείου
Με την αγαπημένη της ενασχόληση τη ζωγραφική  ζει από τα φοιτητικά της χρόνια. Το ζωγραφικό της έργο είναι ποικίλο. Αποτυπώνει τα έργα της σε καμβά και ιδιαίτερα σε φυσικό ξύλο με λάδια ,αυγοτέμπερες και ακρυλικά. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής σπουδαίων δασκάλων.



Η  Δέσποινα είναι μέλος του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας από το 2011 έως και σήμερα και συμμετέχει σε όλες τις εκθέσεις αυτού και   του Συλλόγου ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδος με συμμετοχή σε εκθέσεις του. Αναρτά έργα και είναι μέλος της ομάδας  ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ,του Δεσμού τέχνης ART AFFAIR  του Αrt  Freaks Art Peoples Choice Art Contest και The Belt of Friendship-Peace and Love (ARTS).Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις των εκπαιδευτικών και της Ν.Ε.Λ.Ε. Πιερίας, καθώς επίσης και σε εκθέσεις άλλων ομάδων στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπου και βρίσκονται έργα  της.