Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Συνάντηση εργασίας ΕΦ.Α. Πιερίας με ΟΡ.ΦΕ.Ο.



Λειτουργικά θέματα που σχετίζονται με τις εκδηλώσεις του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2017, απασχόλησαν την συνάντηση εργασίας της προϊσταμένης της...
Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας (ΕΦ.Α.Π.)  Έλενας Παπασταύρου, με την αντιπροσωπεία του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο) αποτελούμενη από τον πρόεδρο Γρηγόρη Παπαχρήστο, τον γενικό γραμματέα Νικόλαο Πασχαλούδη και τον συντονιστή του καλλιτεχνικού προγράμματος Γεώργιο Χανδόλια.

Η εποικοδομητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου 2017 στην έδρα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας, με τις δύο πλευρές να τις απασχολεί η όσο το δυνατό καλύτερη αξιοποίηση και φροντίδα των αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων του νομού, η προστασία και προβολή της ιστορικής ταυτότητας της Πιερίας, αλλά και η βελτίωση των υποδομών.

Όπως επισήμανε η κ. Παπασταύρου, προτεραιότητα της ΕΦ.Α. Πιερίας στο άμεσο διάστημα η συντήρηση και βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού στο Κάστρο του Πλαταμώνα, όσο  και η αναστήλωση και αποκατάσταση των φθορών στον Βυζαντινού ρυθμού Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κονταριώτισσας του Δήμου Δίου-Ολύμπου. Για το λόγο αυτό δεν θα φιλοξενηθούν αυτό το καλοκαίρι εκδηλώσεις στο παλαιότερο σωζόμενο Βυζαντινό μνημείο της Πιερίας, που χρονολογείται από τον ενδέκατο αιώνα.

Από την πλευρά τους οι κ. Παπαχρήστος, Πασχαλούδης, Χανδόλιας, αναφέρθηκαν στην συμβολή του οργανισμού τόσο στην συντήρηση, προστασία και βελτίωση των χώρων που χρησιμοποιούνται από τον ΟΡ.ΦΕ.Ο. Τόνισαν επίσης τη διάθεση περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας με τους φορείς της πολιτείας, καθώς και την παρουσία παραστάσεων επιπέδου και στο φετινό πρόγραμμα του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου, πάντα με γνώμονα το σεβασμό των  αρχαιολογικών χώρων της Πιερικής γης.

Τέλος γνωστοποίησαν την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, να αφιερωθεί το φετινό Φεστιβάλ στο έργο του καθηγητή αρχαιολογίας Δημητρίου Παντερμαλή.