Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Πιερικός Α. Κάτω Αγιάννη-Αετός Καταλωνίων 2-4

Του Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)
Με διαστημικό colpo grosso ανόδου φτερούγισε ο Αετός (Καταλωνίων) στον Κάτω Αγιάννη (4-2) -στη νέα αποκλειστικότητα του...

Metrosport.gr- σ’ ένα ακόμη viral ντέρμπι της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας, με φόντο τον Όλυμπο και την πολυπόθητη άνοδο στην Α’, διαφήμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και των πρωταγωνιστών του.
 

Οι φιλοξενούμενοι, στην παρθενική παρουσία του Παπαγιάννη σε διττό ρόλο παίκτη-προπονητή, επέστρεψαν από την κόλαση (2-1) στον παράδεισο (2-4), με χατ τρικ του Δ. Λάζου, σε μία… ολική απόδραση ανατροπής από το Αλκατράζ του Κάτω Αγιάννη.
 

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν αποφασιστικά κι έκαναν ένα εξαιρετικό τακτικά πρώτο μισάωρο, μ’ ένα γκολ του Χρυσόπουλου, παραγωγικό παιχνίδι, δημιουργία ευκαιριών και συνεχείς πλαγιοκοπήσεις. Οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν με μία εκπληκτική λατινοαμερικάνικη ενέργεια και διπλή εκτέλεση του Δ. Λάζου, στη μοναδική τελική τους στην εστία, μέχρι εκείνο το σημείο, χάνοντας πάντως την ευκαιρία να προηγηθούν λίγο μετά, με το Σκούφα, από ασίστ του Παπαγιάννη. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι δύο ομάδες συνέχισαν σε υψηλό αγωνιστικό ρυθμό τις επιθετικές τους προσπάθειες, χωρίς αποτέλεσμα.
 

Στην επανάληψη, οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη μπροστά στις δύο εστίες, μέχρι που ο Γ. Εφραιμίδης έβγαλε υπέροχη ασίστ στον Μπαρά, που σκόραρε με μακρινό ευθύβολο σουτ για τον Κάτω Αγιάννη. Το παιχνίδι συνεχίστηκε σε μπρα-ντε-φέρ, με τον Ιωάννου να ισοφαρίζει μ’ ένα γκολ, σέντρα σουτ, από τον… Planet of Zeus, για teaser της Αθλητικής Κυριακής! Οι παίκτες του Γιώργου Μαρένα δεν πτοήθηκαν και είχαν τις ευκαιρίες για να «επιστρέψουν» στο παιχνίδι. Ο Αετός πήρε τελικά εκ νέου το προβάδισμα με το Δ. Λάζου, που ολοκλήρωσε το θρίαμβο (4-2), λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών.  
Highlights: οι φίλαθλοι των Καταλωνίων, σε μία ακόμη μαζική απόβαση… στο «νησί» του Κάτω Αγιάννη, σε μία ονειρική χρονιά που, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα θυμούνται για τις εντός αλλά κυρίως για τις εκτός έδρας θορυβώδεις μετακινήσεις τους, σε εποχή… απαγορεύσεων, οι φίλαθλοι του Κάτω Αγιάννη, που συσπειρώθηκαν κι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, συμπαραστεκόμενοι στην ομάδα τους, οι στιχομυθίες των ποδοσφαιριστών με το διαιτητή, με αφορμή… τα χριστιανικά ήθη και έθιμα, το χατ τρικ του Δ. Λάζου, στην «εμφάνιση της ζωής του», με το πρώτο γκολ να είναι βγαλμένο από το τρίτο κεφάλαιο του βιβλίου, «Τhe Footballing History of Argentina»!, το γκολ του Ιωάννου, που μπορεί από μόνο του ν' αποτελέσει ωδή στην παγκόσμια ημέρα χορού, καθιστώντας το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Πιερίας "προϊόν πολυτελείας" και η συνακόλουθη συγκινητική αφιέρωση καρδιάς του σκόρερ στους γονείς του, το standing ovation των φιλάθλων των Καταλωνίων στους ποδοσφαριστές που περνούσαν αλλαγή, οι ασίστ του Παπαγιάννη, η υπερπροσπάθεια του Σκούφα, που αγωνίστηκε ασθενής, οι εκπληκτικές ενέργειες του Μπαρά του Κάτω Αγιάννη και οι επελάσεις του Καλαϊτζίδη, το πρώτο γκολ του Κάτω Αγιάννη, σεμιναριακού επιπέδου και συνεργασίας… play station, οι διενέξεις των ποδοσφαιριστών και οι πυροσβεστικές παρεμβάσεις του διαιτητή, το τακουνάκι του Σκούφα στην πλάτη της άμυνας των αντιπάλων και η ανεπανάληπτη ενέργεια του Δ. Λάζου στο δεύτερο ημίχρονο (09:52), οι φάσεις που οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για υποδείξεις offside σε επιθέσεις τους, οι εκρήξεις της κερκίδας and last but not least, οι πανηγυρισμοί των νικητών στο τέλος με τους οπαδούς των Καταλωνίων, σε μία στιγμή fair play, απόλυτης αποθέωσης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, με εικόνα Superleague (ή μήπως όχι;)  
Man of the match: Δ. Λάζος (3 γκολ, χατ τρικ) και Ιωάννου (1 γκολ), πραγματοποίησαν επικό παιχνίδι, με τον πρώτο ν’ αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνων με την μπάλα στα πόδια και το δεύτερο να οργώνει κυριολεκτικά όλο το γήπεδο, εν μέσω… Άνοιξης, να βλέπει γήπεδο, να μαρκάρει παντού, να μοιράζει μπάλες και να είναι συμμετοχικός στο παραγωγικό κομμάτι της ομάδας

Σε εικόνα και ήχο επαγγελματικής ποιότητας.
Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com