Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Συνέχεια των παρεμβάσεων στην πλατεία Δημοκρατίας με την κατεδάφιση του διώροφου κτίσματος

 ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ



Σάββας Χιονίδης: «Η κατεδάφιση του κτιρίου στην πλατεία Δημοκρατίας, σηματοδοτεί την συνέχεια των παρεμβάσεων μας, για μία ουσιαστική αναβάθμιση - αξιοποίηση της αστικής αυτής περιοχής, στην καρδιά της Κατερίνης, όπως προβλέπεται από το υφιστάμενο σχέδιο πόλης και το γενικό πολεοδομικό σχέδιο: Χώρος Πρασίνου – Πλατείας, ο οποίος θα παραδοθεί στην πόλη, στους κατοίκους της, στα παιδιά μας και θα αποτελέσει ένα καταφύγιο αναψυχής για όλους».



Mε την προγραμματισμένη κατεδάφιση του διώροφου κτίσματος, στην συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου & Διονυσίου Αρεοπαγίτου συνεχίστηκαν σήμερα Κυριακή, στην πλατεία Δημοκρατίας (Ευκαρπίδη), οι εργασίες που υλοποιεί ο Δήμος Κατερίνης, για την ενδεδειγμένη προετοιμασία του χώρου, εν όψει της ανάπλασης, που θα επακολουθήσει.

Η κατεδάφιση ξεκίνησε νωρίς το πρωί, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου έλαβαν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με την σήμανση του χώρου, καθώς και με την εφαρμογή  προσωρινών ρυθμίσεων της κυκλοφορίας επί των οδών 25ης Μαρτίου, Εθνικής Αντιστάσεως, Διον.  Αρεοπαγίτου & Παρθενίου Βαρδάκα, προς αποτροπή κινδύνου για τους διερχόμενους και περίοικους.

Ήδη στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, οι υπηρεσίες είχαν φροντίσει να αφαιρεθούν και  ορισµένες µικροκατασκευές και χρήσιμα υλικά στην εσωτερική & εξωτερική πλευρά του κτιρίου, όπως πέργκολες, κουφώματα κ.α.

Όπως τόνισε σχετικά ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Η κατεδάφιση του κτιρίου σηματοδοτεί την συνέχεια των παρεμβάσεων μας, για μία ουσιαστική αναβάθμιση-   αξιοποίηση της αστικής αυτής περιοχής, στην καρδιά της Κατερίνης, όπως προβλέπεται από το υφιστάμενο σχέδιο πόλης και το γενικό πολεοδομικό σχέδιο: Χώρος Πρασίνου – Πλατείας, ο οποίος θα παραδοθεί στην πόλη, στους κατοίκους της, στα παιδιά μας και θα αποτελέσει ένα καταφύγιο αναψυχής για όλους».


Όπως είναι γνωστό ήδη υλοποιήθηκαν στην πλατεία χωματουργικές εργασίες, ενώ με την ολοκλήρωση του έργου, η Κατερίνη αναμένεται να αποκτήσει έναν ακόμη σημαντικό πνεύμονα πρασίνου – αναψυχής έκτασης 16 στρεμμάτων, καθώς  και μια νέα πρότυπη αστική περιοχή, στην καρδιά της πόλης. Όπως μάλιστα επισημάνθηκε στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου εκπονεί μελέτη, η οποία θα τεθεί σύντομα σε διαβούλευση και αφού εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την εκτέλεση του έργου.


Από το Γραφείο τύπου