Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Παρουσίαση του βιβλίου-λευκώματος «Μοναστήρια της Μακεδονίας και της Θράκης» στη Βαρνάβειο Βιβλιοθήκη



Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας θα...
πραγματοποιήσουν παρουσίαση του βιβλίου-λευκώματος «Μοναστήρια της Μακεδονίας και της Θράκης» του Δημήτρη Σωτηρόπουλου, τη Δευτέρα 15 Μαΐου και ώρα 7 το απόγευμα στη Βαρνάβειο Βιβλιοθήκη.

Στο βιβλίο επιχειρείται η καταγραφή των Ιερών Προσκυνημάτων της αγιοτόκου Μακεδονίας και της ακριτικής Θράκης. Εκεί, όπου αιώνες τώρα χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας, μέσα στα ιστορικά Ιερά Σεβάσματα που ακτινοβολούν παντού το φως της παράδοσης, της κατάνυξης και της μοναστικής ησυχίας.

Ένα έργο, μέσα από το οποίο παρελαύνει η ιστορία των μοναστηριών και η προσφορά τους, τόσο στην εθνική, θρησκευτική αλλά και πολιτιστική ζωή της Ελλάδος. 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού-Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Θάνος, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κα Ευαγγελία Ξυπτερά-Λάμπρου και ο διευθυντής του θρακιώτικου περιοδικού «Ενδοχώρα» κ. Γιάννης Κουριαννίδης.

Την περιηγητική του εμπειρία θα καταθέσει ο συγγραφέας και εκδότης του βιβλίου Δημήτρης Σωτηρόπουλος.. Το συντονισμό της παρουσίασης θα κάνει ο αρχισυντάκτης του ενθέτου «ΤΑΞΙΔΙΑ» της εφημερίδας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και υπεύθυνος ύλης  της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας  «ΟmorfaΤaxidia.gr»   Σάκης Παπαδόπουλος.

Από την πλευρά τους  οι διοργανωτές καλούν τους τουριστικούς φορείς, τα ταξιδιωτικά γραφεία, τους δημοσιογράφους, τα τουριστικά ηλεκτρονικά και έντυπα περιοδικά, καθώς και το κοινό στην επίσημη παρουσίαση του βιβλίου, που στοχεύει στην ανάδειξη του τόπου σε έναν από τους ομορφότερους και δημοφιλέστερους προσκυνηματικούς τουριστικούς προορισμούς.