Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Τοποθέτηση φυτοσυνθέσεων – ανθοσυνθέσεων σε ζαρντινιέρες

 Ένας «κήπος» το Δημαρχείο



Σάββας Χιονίδης: «Η σημερινή παρέμβαση άλλαξε την όψη του Δημαρχείου και δημιούργησε εκείνες τις οικολογικές προϋποθέσεις, για τη βελτίωση των βιοκλιματικών συνθηκών του κτιρίου τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά»

Στo Δημαρχείο Κατερίνης επικεντρώθηκαν – μεταξύ άλλων - στη διάρκεια της ημέρας, οι παρεμβάσεις της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου, για την  τοποθέτηση φυτοσυνθέσεων – ανθοσυνθέσεων σε ζαρντινιέρες.

Όπως τονίζει ο             Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Η σημερινή παρέμβαση άλλαξε την όψη του Δημαρχείου και δημιούργησε εκείνες τις οικολογικές προϋποθέσεις, για τη βελτίωση των βιοκλιματικών συνθηκών του κτιρίου τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά. Παράλληλα, στην πόλη μας δίνουμε έμφαση στην αισθητική διάσταση σε ό, τι αφορά την  τεχνική,  τον σχεδιασμό των φυτεύσεων και την αναβάθμιση της όψης των κοινόχρηστων χώρων».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι,  οι ετήσιες φυτεύσεις με εποχικά λουλούδια, στο σύνολο του Δήμου, καθώς και η τοποθέτηση ανθοσυνθέσεων σε διάφορα σχέδια και χρώματα, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τους χώρους πρασίνου.

Όπως σημειώνει σχετικά, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης: «Οι παρεμβάσεις, οι οποίες είναι σε εξέλιξη από τα μέσα Μαρτίου σε πλατείες, νησίδες κ.α. στο σύνολο του Δήμου βελτιώνουν την ποιότητα των υφιστάμενων χώρων πρασίνου, δίνουν όμορφο χρώμα, ενώ παράλληλα, συμβάλλουν στην ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων».