Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

14ος Olympusmarathon

Λίγες μέρες έμειναν για την πραγματοποίηση του 14ου OLYMPUSMARATHON...
 
Φέτος ο αγώνας είναι ένας από τους 11 αγώνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος ορεινού τρεξίματος. Αποτέλεσμα αυτού είναι να συμμετέχουν φέτος πολλοί μεγάλοι αθλητές του χώρου, αλλά και να αυξηθούν πολύ οι συμμετοχές τόσο των ελλήνων όσο και των ξένων αθλητών.

Οι εγγραφές συνολικά έχουν ξεπεράσει τις 900 ενώ οι ξένοι αθλητές για πρώτη φορά ξεπέρασαν τους 100 από 29 χώρες.

Η εκκίνηση θα δοθεί το Σάββατο πρωί στις 6:05 και οι πρώτοι τερματισμοί αναμένονται γύρω στις 10:30. Λόγω του υψηλού επιπέδου των συμμετεχόντων αθλητών αναμένεται ο αγώνας να παρουσιάσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ αν οι συνθήκες το ευνοήσουν μπορεί να έχουμε και κατάρριψη του ρεκόρ των 4:33 το οποίο κατέχει ο Ισπανός JessedHernandez.

Ο ίδιος ξανατρέχει φέτος και δηλώνει ότι έρχεται πολύ καλά προετοιμασμένος. Το ίδιο καλά προετοιμασμένος δηλώνει και ο Έλληνας αθλητής Δημήτρης Θεοδωρακάκος.

Το απόγευμα του Σαββάτου στις 7:00 μμ θα διεξαχθούν οι παιδικοί αγώνες.

Οι απονομές του OlympusMarathonθα γίνουν στις 8:00μμ.
Την Κυριακή το πρωί στις 9:00 θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα «Ολύμπια μονοπάτια-violaedition» μήκους 10 χιλιομέτρων με περίπου 300 συμμετέχοντες.

Στις 10:30 πμ στα Πριόνια θα δοθεί η εκκίνηση του νέου αγώνα «Στην κόψη των αετών» μήκους 14 χιλιομέτρων με 400 περίπου συμμετέχοντες.

Οι απονομές των δύο αγώνων θα γίνουν την Κυριακή στις  16:00.

Εκτός από τους αγώνες το τετραήμερο από Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί πλήθος αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως φαίνονται στο πρόγραμμα.