Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος



Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), η Iερά Mητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, η...
Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Δήμος Κατερίνης και Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας μέσω των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων τους και σε συνεργασία με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας (Αν. Ολύμπου, Αρναίας, Έδεσσας-Γιαννιτσών, Ελευθερίου- Κορδελιού- Βερτίσκου, Νάουσας, Ποροϊων, Κιλκίς), προγραμματίζουν περιβαλλοντικές δράσεις στο χώρο του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης, την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 από τις 9πμ έως τις 1μμ, με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας καθώς και στελεχών του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στη δράση συμμετέχουν ακόμη ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και  ο Φορέας Διαχείρισης Αξιού- Λουδία-Αλιάκμονα

Στις δράσεις αυτές θα πάρουν μέρος πάνω από 300 μαθητές της εκπαιδευτικής  κοινότητας της Πιερίας. Μέσω των βιωματικών εργαστηρίων, παιχνιδιών   και δράσεων περιβαλλοντικού περιεχομένου οι διοργανωτές  θα προσπαθήσουν να ενεργοποιήσουν δυναμικά και υπεύθυνα το μαθητή ως αυριανό ευαισθητοποιημένο  πολίτη  σε θέματα Περιβάλλοντος, έτσι ώστε να συμβάλει με  τη γνώση, τη στάση και  τη συμπεριφορά του, στην κατανόηση και λύση των περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Άλλωστε, συμπεριφορές «από, μέσα και για  το Περιβάλλον» είναι αναγκαιότητες που αφορούν ολόκληρη την κοινωνία και η ποιοτική αναβάθμισή τους, αποτελεί στόχο δυναμικό και διαδικασία  εκπαιδευτική που εντάσσεται στις νέες δομές της  αλληλεξάρτησης και αλληλεπίδρασης ανάμεσα στον άνθρωπο και τη Φύση.