Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Έναρξη παρεμβάσεων ποιοτικής ενίσχυσης του φωτισμού κατά μήκος του ποδηλατόδρομου – πεζόδρομου της παραλιακής οδού Ολυμπιακής Ακτής- Παραλίας

Στην ενίσχυση και συντήρηση του δημοτικού φωτισμού με την τοποθέτηση και χρήση σύγχρονων, φωτιστικών σωμάτων με τις πλέον...
ποιοτικές προδιαγραφές, συμβάλλουν οι καθημερινές εργασίες του τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης.

Οι παρεμβάσεις αντικατάστασης και τοποθέτησης φωτιστικών σωμάτων τύπου  LED, κατά μήκος του ποδηλατόδρομου – πεζόδρομου της (παραλιακής) οδού Παραλίας - Ολυμπιακής Ακτής (οι οποίες ξεκίνησαν χθες), κινούνται προς την παραπάνω κατεύθυνση. Παράλληλα, αποτελούν συνέχεια των παρεμβάσεων ηλεκτροφωτισμού και εκσυγχρονισμού του δημοτικού φωτισμού, στο σύνολο του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, το έργο προβλέπει την ανανέωση των ιστών φωτισμού, την ενίσχυση της διαδρομής με επιπλέον φωτιστικά σώματα και την αντικατάσταση των κατεστραμμένων σωμάτων, σε όλο το μήκος της παραπάνω οδού.

«Στόχος των παρεμβάσεων που γίνονται με βάση φωτομετρικές μελέτες είναι η αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού, η βελτίωση της απόδοσης και της ποιότητας του φωτισμού, των συνθηκών πρόσβασης με έμφαση στην ασφαλή διέλευση πεζών και οδηγών. Παράλληλα, επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση ενέργειας και η αποφυγή της φωτορύπανσης» τονίζει σε δήλωσή του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Δημήτρης Ντούρος.

Όπως σημειώνει από την πλευρά του, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Τεχνικής Υπηρεσίας Αλέξανδρος Καλτσίδης: «Γενικότερα, στόχος των εργασιών είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του Δήμου μας και ταυτόχρονα η μέριμνα για τον συστηματικό, σύγχρονο - ποιοτικό και επαρκή φωτισμό των οδών και των κοινόχρηστων χώρων, στο σύνολο του Δήμου».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, τα συγκεκριμένα φωτιστικά σώματα, τα οποία διακρίνονται για το λιτό και σύγχρονό τους σχεδιασμό, θα φέρουν επίστρωση από ειδικό υλικό, που προσφέρει προστασία, για τοποθέτηση σε περιβάλλον δίπλα στη θάλασσα. Ταυτόχρονα διασφαλίζουν οπτική άνεση και εξαιρετική απόδοση. Ο προϋπολογισμός του έργου, που περιλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου ανέρχεται στο ποσό των 62.475 € εκτός του ΦΠΑ.