Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Διάνοιξη τμήματος πεζοδρόμου της οδού Θεοτόκη στον Σιδηροδρομικό Σταθμό

Στον στοχευμένο προγραμματισμό του Δήμου Κατερίνης, για την αναβάθμιση όλων των γειτονιών της πόλης και στην επίλυση καθημερινών προβλημάτων των...
κατοίκων εντάσσεται η  διάνοιξη τμήματος πεζοδρόμου της οδού Θεοτόκη (στην πολεοδομική ενότητα του Σιδηροδρομικού Σταθμού), η οποία  υλοποιήθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου. 

Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος  Τεχνικών Έργων Δημήτρης Ντούρος: «Προχωρήσαμε στη διάνοιξη και απόδοση σε κοινή χρήση του πεζόδρομου στην οδό Θεοτόκη (όπως προβλεπόταν από το Σχέδιο Πόλεως και την Πράξη Εφαρμογής)  και αφού προηγήθηκαν όλες οι νόμιμες προβλεπόμενες διαδικασίες», ενώ όπως τονίζει: «Διαμορφώνεται πλέον ένας πεζόδρομος, που αναβαθμίζει την συγκεκριμένη περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού και βελτιώνει αισθητά την  ποιότητα  ζωής των κατοίκων».



Γενικότερα, διαχρονικά παρόμοιες διανοίξεις οδών συμβάλλουν στη διευκόλυνση  της καθημερινότητας των κατοίκων, στην απόδοση δημόσιου χώρου στους δημότες, η εποικοδομητική συνεργασία των οποίων είναι σημαντική, καθώς οδηγεί στην ταχύτερη δυνατή υλοποίηση των έργων.