Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Πρόσβαση στο "Λάκκο" του Ενιπέα από την Πλατεία Λιτοχώρου


Ολοκληρώθηκε από τη δημοτική αρχή η κατασκευή νέας εισόδου - καθόδου με ξύλινα σκαλοπάτια ορειβατικού τύπου στο «Λάκκο» του Λιτοχώρου.


Συγκεκριμένα η περιοχή «Λάκκος» στις όχθες του Ενιπέα, που τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνει δημότες και επισκέπτες κάθε ηλικίας σε όλη τη διάρκεια του έτους, με τη λειτουργία χώρων αναψυχής, διασκέδασης και εστίασης σε παραδοσιακό ρυθμό, απέκτησε νέα πρόσβαση που ξεκινά από το ΚΑΠΗ Λιτοχώρου.

Ταυτόχρονα οι περιπατητές μπορούν από τη θέση αυτή να ακολουθήσουν το γραφικό παρόχθιο μονοπάτι που θα τους οδηγήσει στο διεθνές μονοπάτι Ε4.

Η κατασκευή της νέας εισόδου έχει σκοπό, πέρα από τη διευκόλυνση των επισκεπτών, τη διαφύλαξη της φυσικής ομορφιάς του ρέματος και τη μείωση των οχημάτων στο «Λάκκο», σε υλοποίηση της δέσμευσης του Δημάρχου Δίου - Ολύμπου Κώστα Δημόπουλου και της δημοτικής αρχής, για ανάδειξη των παρολύμπιων θησαυρών και την ενθάρρυνση των πρωτοβουλιών με ιδιαίτερη αισθητική και παρουσία, που αναδεικνύουν την περιοχή και το τουριστικό της πλεονέκτημα.

Η κατασκευή έγινε με αυτεπιστασία από έμπειρους Λιτοχωρίτες τεχνίτες, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, με πολύ μεράκι. Η ξυλεία για την κατασκευή της κλίμακας αλλά και αυτή που χρησιμοποιήθηκε για την αντικατάσταση του δαπέδου της γέφυρας ήταν προσφορά της ΤραινΟΣΕ προς τη δημοτική αρχή, από το απόθεμα των κατεργασμένων στρωτήρων σιδηροτροχιάς, την οποία ευχαριστεί για την ευγενική χορηγία.