Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

O 18χρονος Eλληνονιγηριανός εμποδιστής Βαλεντίνος Γουλάρας τα "σπάει" στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου!

Του Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)
O Ελληνονιγηριανός αθλητής, Βαλεντίνος Γουλάρας, περνάει με άνεση όλα τα εμπόδια (110 μέτρα)...
του Metrosport.gr και του δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση και κατακτά την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων-Νεανίδων, στην πόλη της Κατερίνης (8-9/7/2017), παραχωρώντας μία απολαυστική συνέντευξη καρδιάς με χαμόγελο διαρκείας... από τον Αθανασιάδη του ΠΑΟΚ μέχρι το Γιάννη Αντετοκούμπο...
Ο 18χρονος Βαλεντίνος Γουλάρας είναι ένας αθλητής υψηλών επιδόσεων και προσδοκιών, που αποτελεί ακόμη ένα χρυσό κεφάλαιο για τον ελληνικό κλασικό αθλητισμό. Στους Πανελλήνιους αγώνες της Κατερίνης, ο Βαλεντίνος βελτίωσε την ατομική φετινή του επίδοση από 14.57 σε 14.44, επίδοση που είναι η καλύτερη φετινή στην Ελλάδα στην κατηγορία των εφήβων. 

 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βαλεντίνος Γουλάρας γεννήθηκε στη Νιγηρία, χώρα καταγωγής της μητέρας του, όπου και διέμεινε μέχρι τα δέκα του χρόνια. Τότε ήταν που ήρθε στην Ελλάδα, χώρα καταγωγής του πατέρα του και πιο συγκεκριμένα στη Βέροια. Από το Φίλιππο Βέροιας, σύλλογο στον οποίο καταξιώθηκε, μετακόμισε, πλέον, στην ομάδα των Κρουσάντερς (Crusanders A.C.) στο Δουβλίνο (εξαιτίας των επαγγελματικών υποχρεώσεων των γονιών του), ωστόσο η Εθνική Ελλάδας παραμένει για τον ίδιο μέγιστη προτεραιότητα. 
Ο Βαλεντίνος Γουλάρας, λίγα λεπτά μετά τη νίκη του, αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, την αγαπημένη του ομάδα στην Ελλάδα (ΠΑΟΚ) και τον αγαπημένο του ποδοσφαιριστή (Αθανασιάδης), συγκρίνει την Ελλάδα με τη Νιγηρία, αποκαλύπτει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ενίοτε στη χώρα μας, εντός και εκτός στίβου και μοιράζεται μαζί με το Metrosport.gr, τα όνειρα, τους στόχους και τις φιλοδοξίες του. Η συμμετοχή ενός αθλητή, που μετέρχεται της ελληνικής παιδείας και είναι προϊόν της, είναι το πιο τρανό παράδειγμα αποδοχής της διαφορετικότητας και ανάδειξης των πολιτιστικών αξιών που πρεσβεύει ο κλασικός αθλητισμός.
 

Σε εικόνα και ήχο επαγγελματικής ποιότητας.
Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com


www.youtube.com