Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης: Μεγάλη ανταπόκριση των μαθητών στις χειμερινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες

 «OΝΕΙΡΑ: ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ…. ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ!» 
«Όνειρα: Από τους εφιάλτες…. στις επιθυμίες!» τιτλοφορείται το χειμερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο από τα μέσα Οκτωβρίου υλοποιεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης.
Η κεντρική ιδέα είναι, ότι: «μέσα από τον πλούσιο κόσμο των ονείρων αντλούμε όλοι μας δύναμη να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα με άλλα μάτια. Κι υπάρχουν και τα όνειρα που γίνονται λέξεις κι έτσι διασώζεται στη μνήμη μας η ατμόσφαιρά τους».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές των Δημοτικών Σχολείων (Τάξεις Α’ και Β’), θα διαρκέσει έως τις 14 Δεκεμβρίου, ενώ  έχει ως στόχο να φέρει σε επικοινωνία τους μικρούς μαθητές με τη μαγεία που κρύβει ο χώρος της βιβλιοθήκης.

Όπως τονίζει η αντιδήμαρχος και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης,  Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου:

«Με την προτροπή του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη, πέρα από την Καλοκαιρινή Εκστρατεία, η οποία επικεντρώνεται στην προώθηση της φιλαναγνωσίας μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, υλοποιεί και  χειμερινά εκπαιδευτικά προγράμματα. Ειδικότερα, μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τα παιδιά, έρχονται σε επαφή με μια ιδιαίτερα πλούσια βιβλιογραφία σχετική με τα όνειρα και τους εφιάλτες. Στην συνέχεια ασχολούμαστε με ομαδικές δραστηριότητες, όπως την κατασκευή μια αφίσας με τίτλο «Το μεγαλύτερο όνειρό μου είναι να…».Τέλος, η κάθε ομάδα κατασκευάζει από μια ονειροπαγίδα, προκειμένου να παγιδεύσουμε τα άσχημα όνειρά μας».

Τα παιδιά αγκάλιασαν με ενθουσιώδη ανταπόκριση και διάθεση και τη νέα δράση της βιβλιοθήκης, καθώς λειτουργούν ήδη δύο τμήματα κάθε Πέμπτη κατά τις ώρες  09:00 π.μ.-10:30π.μ και 11:00 π.μ.-12:30 μ.μ.