Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

"Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου": Ρεκόρ υπό βροχή στον αγώνα που γίνεται ΘΕΣΜΟΣ!

 Τιμήθηκε η μνήμη του αξέχαστου διευθυντή του Μουσικού Σχολείου & μέλους του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Δημήτρη Κυριακού


 
Τη θρησκευτική -  πολιτισμική ιστορία της Βόρειας Πιερίας και την τουριστική ανάδειξή της με την σύγχρονη αθλητική πραγματικότητα συνδύασε μοναδικά ο 4ος Αγώνας Δρόμου «Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου», ο οποίος παρά τις έντονες βροχοπτώσεις διεξήχθη με εξαιρετική επιτυχία το απόγευμα του Σαββάτου 09 Ιουνίου.

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΑΦΕΤΗΡΙΑΣ

Ειδικότερα, 300 και πλέον έγκυρα εγγεγραμμένοι αθλητές – αθλήτριες (αριθμός ρεκόρ συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές),  άτομα όλων των ηλικιών, άτομα με ειδικές ικανότητες βρέθηκαν στην αφετηρία, στο Μνημείο Διελεύσεως του Αποστόλου Παύλου στη Μεθώνη και διανύοντας μία απόσταση 9700 μέτρων τερμάτισαν στην Αρχαία Πύδνα, στον αρχαιολογικό χώρο της Βυζαντινής Επισκοπής Κίτρους, στο σημείο όπου βρισκόταν το αρχαίο λιμάνι απόπλου του Αποστόλου Παύλου, κατά τη Β΄ ιεραποστολική περιοδεία του.

Η εκκίνηση δόθηκε από τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.Γεώργιο, ο οποίος απευθυνόμενος στους δρομείς τόνισε σε σύντομο χαιρετισμό του: «τα μηνύματα της σημερινής εκδήλωσης είναι μηνύματα πίστης προς το Θεό, αγάπης προς τον συνάνθρωπο, αλληλεγγύης, συμμετοχικότητας, για να ατενίσουμε το αύριο της πατρίδας και της οικογένειάς μας με ελπίδα και αισιοδοξία» και τον Δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού Ευάγγελο Λαγδάρη, ο οποίος  μάλιστα έτρεξε τη διαδρομή του  αγώνα, που τείνει να γίνει θεσμός.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και λίγο πριν την έναρξη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του μέλους του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης Δημήτρη Κυριακού. Παράλληλα, Τιμής Ένεκεν και εν μέσω παρατεταμένων χειροκροτημάτων απονεμήθηκε από τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.Γεώργιο, αναμνηστική πλακέτα στην σύζυγο του Παναγιώτα, καθώς και στους οικείους του εκλιπόντος.

Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η συμμετοχή του Νικολάου Μαλάτου, αθλητή του συλλόγου «Αργοναύτες Βόλου», ο οποίος δεν πτοήθηκε από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και καταχειροκροτούμενος, διήνυσε με επιτυχία την αγωνιστική διαδρομή επιβαίνοντας στο αναπηρικό του αμαξίδιο.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Τα συστατικά της επιτυχίας, που συνέθεσαν και φέτος την άρτια διεξαγωγή ήταν η πανέμορφη διαδρομή, η συνδρομή των διακοσίων και πλέον εθελοντών και προπάντων η συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής, που παρά τη βροχή με τις ομπρέλες και τα αδιάβροχά τους,  σε κάθε οικισμό, βγήκαν από τα σπίτια τους και πρόσφεραν απλόχερα το θερμό τους χειροκρότημα στους δρομείς. Το εορταστικό σκηνικό συμπλήρωσαν αρμονικά μπάντες και μουσικές σε όλο το μήκος της διαδρομής, ενώ στον επίλογο της διοργάνωσης μουσικοχορευτικό πρόγραμμα παρουσίασε τμήμα του Συλλόγου «Η στέγη της Αγάπης» Μακρυγιάλου.

Όπως είναι γνωστό, ο αγώνας διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, τον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού, με την υποστήριξη του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ».

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Για την ιστορία οι τρεις πρώτοι και οι τρεις πρώτες στη γενική κατηγορία στον αγώνα, στον οποίο σημασία δεν έχει η νίκη, αλλά η προσπάθεια και το αθλητικό ιδεώδες  ήταν οι εξής:

ΑΝΔΡΕΣ

1.Κοσμάς Κωνσταντινίδης Ανεξάρτητος 37:05
2.Γεώργιος Πασσιάλης  stoikos team    37:35
3.Δημήτριος Γάζος  Ομάδα Μαραθωνοδρόμων Γιαννιτσών 37:56

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1.Αλεξάνδρου Σουλιώτου ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ» 44:31
2.Αλκμήνη Κάρκα         Ανεξάρτητη   45:21
3.Αικατερίνη Κουκάκη  Power Bar   45:27

Παρά το γεγονός, ότι η συμμετοχή στον αγώνα δεν απαιτούσε χρηματικό αντίτιμο οι παροχές προς όλους τους αθλητές ήταν εξαιρετικές. Πιο συγκεκριμένα, στους νικητές και τις νικήτριες απονεμήθηκαν έπαθλα και δώρα, ενώ  σε όλους τους συμμετέχοντες ανάγλυφα, συλλεκτικά μετάλλια, με αποτυπωμένη τη μορφή του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, διπλώματα και ατομικό πακέτο αθλητή.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Μετάλλια και έπαθλα απένειμαν: ο Αρχιερατικός Επίτροπος Β. Πιερίας π. Ηλίας Γκοτζίδης, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μακρυγιάλου π.Γεώργιος Μιάουρας, ο Δήμαρχος Πύνδνας Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης, ο αντιδήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Χρήστος Πορφυρίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Νικόλαος Τουλούπας, η πρόεδρος της Κοινότητας Μακρυγιάλου Μαρία Αβραμίδου, ο πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ», Αλέξανδρος Πούλιος.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά, για την συμβολή τους στην επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα τους κάτωθι:

  • τις κυρίες της Φιλοπτώχου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μακρυγιάλου
  • την κοινότητα Μακρυγιάλου   
  • το Αστυνομικό Τμήμα Αιγινίου
  • την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας 
  • το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ναυαγοσωστών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
  • τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Ν. Πιερίας
  • τον Ποντιακό Σύλλογο Μακρυγιάλου
  • τον  Φιλανθρωπικό Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Μακρυγιάλου «Η Στέγη της Αγάπης»
  • την Ομάδα Εθελοντών Ποδηλατών Π. Ελευθεροχωρίου
  • τη Φιλαρμονική Μακρυγιάλου
  • το Σύλλογο Εθελοντισμού Μεθώνης «Η Κυψέλη»
  • τον Αθλητικό Σύλλογο ΓΑΣ Κεραυνός Μακρυγιάλου
  • τον Χρήστο Κετζετσή και όλους  τους εθελοντές που συνέβαλαν καθοριστικά στην έγκαιρη και έγκυρη έκδοση των αποτελεσμάτων
  • τους εθελοντές για την φωτογραφική κάλυψη και βιντεοσκόπηση του αγώνα
  • τους υπαλλήλους του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού
Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε επίσης στους χορηγούς /δωροθέτες του αγώνα για την ουσιαστική υποστήριξή τους, καθώς και προς τα αθλητικά portals της χώρας, τα περιφερειακά, τοπικά κ.α. μέσα ενημέρωσης,  για την προβολή του αγώνα.