Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Κονταριώτισσα: Σπατάλη νερού σε βάρος των δημοτών


Σχετικά με το νερό που τρέχει άφθονο στο μεγάλο κανάλι και που δυστυχώς η ίδια απαράδεκτη κατάσταση συνεχίζεται και στη φετινή χρονιά, θα ήθελα ενημερωτικά να αναφέρω τα παρακάτω για να απαντηθούν τα εύλογα ερωτήματα πολλών καλλιεργητών. 

Το νερό αυτό λοιπόν αγαπητοί μου, προέρχεται από τη γεώτρηση που βρίσκεται στο Λούνισμα στην οποία δεν έχει αντικατασταθεί από πέρυσι το χαλασμένο inverter για να ρυθμίζει την πίεση. Έτσι η συνεχόμενα ανοιχτή βάνα το υποκαθιστά κατά κάποιο τρόπο, προφυλάσσοντας από επιπλέον βλάβες το ήδη πεπαλαιωμένο δίκτυο, κρατώντας τις ατμόσφαιρες στον επιθυμητό αριθμό. 

Αφού δεν υπάρχει αυτοματισμός, η γεώτρηση αναγκαστικά δουλεύει συνεχώς καταναλώνοντας άσκοπα ηλεκτρικό ρεύμα κάτι που τελικά επιβαρύνει την τσέπη κάθε δημότη. Η ανοιχτή βάνα είναι μια πατέντα των υπευθύνων που αντί να είχαν φροντίσει εγκαίρως να διευθετήσουν το θέμα, ακόμα ψάχνουν τρόπο τοποθέτησης του νέου μηχανήματος που κοσμεί το υπόγειο του δημαρχείου, αδιαφορώντας για την δικαιολογημένη αγανάκτηση των αγροτών που βρίσκουν μειωμένη πίεση νερού στο πότισμα του χωραφιού τους όμως επιβαρύνονται τα έξοδα για να καταλήγει αυτό στο κανάλι! 

Αν συνυπολογιστεί και το νερό που χάνεται από τις φθαρμένες βάνες όλης της περιοχής βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα της εγκατάλειψης!

Νάτσιου Παρασκευή
Πρόεδρος τ.κ. Κονταριώτισσας