Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Επίσημη τελετή έναρξης σήμερα το απόγευμα στην Παγκόσμια Αθλητική Συνάντηση Νέων στο Klagenfurt της Αυστρίας

 Θερμή υποδοχή της αποστολής του Δήμου Κατερίνης από τους διοργανωτές

Θερμή και εγκάρδια υποδοχή κατά την άφιξή τους στο Klagenfurt της Αυστρίας, στα 170 μέλη της αποστολής αθλητών – αθλητριών της πόλης μας ηλικίας 12 έως 18 ετών, οι οποίοι λαμβάνουν μέρος στην...
Παγκόσμια Αθλητική Συνάντηση Νέων, επιφύλαξαν  ο Δήμαρχος της αδελφοποιημένης με την Κατερίνη πόλης – Moosburg Herbert Gaggl, καθώς και μέλη της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων.

 Όλοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία και την αρτιότητα των εγκαταστάσεων στο  «Ολυμπιακό χωριό» και έτοιμοι να εκπροσωπήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ελληνικά χρώματα στη γεμάτη ατζέντα του αθλητικού - αγωνιστικού προγράμματος, ενώ σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένη και η τελετή έναρξης των αγώνων.

Όπως είναι γνωστό, την αποστολή συνοδεύουν στην Αυστρία, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης Καλλιόπη Τζουμέρκα – Μπατάλα, ο αντιδήμαρχος οικονομικών & διοικητικών υπηρεσιών Λάζαρος Ντόντης,  ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Θεόδωρος Παυλίδης, ο εκπρόσωπος τύπου και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομος Κυραϊλίδης, προπονητές κ.α.

Η Παγκόσμια Μαθητιάδα, τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και της Αυστριακής κυβέρνησης. Συνολικά στους αγώνες λαμβάνουν μέρος 10.000 αθλητές – αθλήτριες από 40 χώρες και ειδικότερα από τις Ηπείρους: Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική σε 12 διαφορετικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, τένις, στίβος, μπάσκετ, χάντμπωλ, βόλεϊ κ.α).