Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού Πιερίας "Το Ξαθέρι" συμμετείχε στη συναυλία του Βασίλη Σκουλά με τον Παντελή Θαλασσινό, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουλίου 2018 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου



Το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού Πιερίας «Το Ξαθέρι» συμμετείχε στη συναυλία του Βασίλη Σκουλά με τον Παντελή Θαλασσινό  που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουλίου 2018  στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου.
Ο Ήλιος Θεός της κρητικής μουσικής, ο δικός μας Βασίλης Σκουλάς, μαζί με τον λυρικό Παντελή Θαλασσινό  μας ταξίδεψαν σε μία μοναδική κι ανεπανάληπτη σύμπραξη και σε υπέροχα μουσικά μονοπάτια απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ελλάδα! 

Ο Βασίλης Σκουλάς θεωρείται μια σπάνια μουσική φυσιογνωμία. Το ηχόχρωμα της φωνής, η εσωτερική του δύναμη που εκφράζεται πάνω στις νότες, η απλότητα των κινήσεων, τον κατοχύρωσαν στη συνείδηση όλων ως μέγα ερμηνευτή. Ένας καλλιτέχνης που απλά αναπνέει και τραγουδάει χωρίς καμιά προσπάθεια, καμιά επιτήδευση, κρατώντας πάντα την κρητική λύρα! Μαζί με τον Παντελή Θαλασσινό  μας ταξίδεψαν μέσα από την κοινή σκηνική τους παρουσία σε μία πανδαισία ηχοχρωμάτων ελληνικής μουσικής! Τους ευχαριστούμε από καρδιάς για το κάλεσμα και τη μοναδική εμπειρία που μας προσέφεραν σε αυτό το μουσικό σεργιάνι! Θερμές ευχαριστίες και στο Φεστιβάλ Ολύμπου που μας έδωσε την ευκαιρία να απολαύσουμε τους εξαιρετικούς κι υπέροχους καλλιτέχνες!
Έσμιξε ο Όλυμπος με τον Ψηλορείτη τούτο το βράδυ σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον όπως είναι αυτό του Κάστρου του Πλαταμώνα απ΄ όπου αγναντεύει κάποιος ολόκληρη την Πιερία και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Κοντά τους και οι χορευτές του Εργαστηρίου Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού Πιερίας "Το Ξαθέρι"  που πλαισίωσαν κι εμπλούτισαν με την υπέροχη παρουσία τους αυτή τη μοναδική βραδιά με τη συνοδεία του μέγα δεξιοτέχνη της λύρας Βασίλη Σκουλά, σ΄ένα μοναδικό ταξίδι στη Λεβεντογέννα! Έκανε το δικό της "αντάρτικο" η ψυχή κι η σκέψη  ταξίδεψε μέχρι την Κρήτη! Πάντα τέτοιες χαρές κι ανταμώματα!