Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Δήμος Κατερίνης - Τ.Κ. Παραλίας: Πρεμιέρα με Χρώματα & Εντυπωσιακούς Μουσικούς Ρυθμούς στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης



Αυθεντικές μουσικές παραδόσεις, χοροί και τραγούδια δέκα διαφορετικών χωρών συνέθεσαν μία μεγάλη γέφυρα φιλίας – επικοινωνίας των λαών, μία γιορτή του λαϊκού πολιτισμού στην πρεμιέρα του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παράδοσης του Δήμου Κατερίνης, (χθες) το βράδυ του Σαββάτου, στην Τ.Κ. Παραλίας.


Τις εκδηλώσεις, τις οποίες διοργάνωσαν ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), παρακολούθησε πλήθος κατοίκων και επισκεπτών.

Πρώτος σταθμός του Φεστιβάλ, όπως προαναφέρθηκε ήταν η Παραλία, όπου μετά την παρέλαση στον πεζόδρομο 400 και πλέον χορευτών και μουσικών, οι οποίοι, ενθουσίασαν με το κέφι και τους έντονους μουσικούς τους ρυθμούς, ακολούθησε το κυρίως μέρος της γιορτής, στην κατάμεστη πλατεία της περιοχής, δίπλα από τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής.

Τα μουσικοχορευτικά σχήματα των εξής χωρών: Βουλγαρία DANCE CLUB "ISKRITSA", Κροατία KUDBranislav NusicBorovo, Ισραήλ  "Shorashim" Israeli folk-Dance, Troupe, Μεξικό Grupo Folklorico Fusion Mexicana, Πολωνία The Folk and Dance EnsembleJata", Ρουμανία Folk Dance Group DORUL, Σλοβακία Children folklore ensemble Sílešánek, Ουκρανία CHILDRENS DANCE ENSEMBLE "KVITANOK",  Πολωνία EnsembleJata" (2ND TEAM), Ελλάδα Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Παραλίας παρουσίασαν αντιπροσωπευτικούς χορούς και μουσικές της πατρίδας τους, ενώ απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Την έναρξη του διημέρου κήρυξε ο εκπρόσωπος τύπου και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης Χρυσόστομος Κυραϊλίδης, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη: «Το φεστιβάλ παράδοσης συνιστά πολιτιστικό γεγονός για την περιοχή μας, το οποίο θέτει στο επίκεντρο τον λαϊκό πολιτισμό με ιδιαίτερη - όπως και φέτος αποδεικνύεται - απήχηση στο κοινό» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Συμβολικά αναμνηστικά δώρα με το έμβλημα του Δήμου Κατερίνης και του ΟΠΠΑΠ δόθηκαν σε όλες τις αποστολές από τους: Χρυσόστομο Κυραϊλίδη, Νικόλαο Μαλιώρα -πρόεδρο της Τ.Κ. Παραλίας, Θανάση Παπούλια - πρόεδρο του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Παραλίας.

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας, τον Ερυθρό Σταυρό για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, καθώς και όλους τους εθελοντές και συντελεστές, οι οποίοι συνέβαλαν στην ιδιαίτερα επιτυχημένη έναρξη του διημέρου.

Το εορταστικό σκηνικό του Φεστιβάλ μεταφέρεται απόψε Κυριακή και ώρα 21:00 στην πλατεία της Ολυμπιακής Ακτής, όπου μετά την παρέλαση των σχημάτων στους δρόμους του οικισμού, κάτοικοι και επισκέπτες αναμένεται να απολαύσουν τόσα τα μουσικοχορευτικά σχημάτων των χωρών που προαναφέρθηκαν, όσο και αυθεντικούς ποντιακούς χορούς από τα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιδηροδρομικού.