Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης Δήμου Κατερίνης: «Χορεύοντας μουσικές του κόσμου» στην Ολυμπιακή Ακτή



Στην πλατεία της Ολυμπιακής Ακτής, μεταφέρθηκε (χθες) το βράδυ της Κυριακής 08 Ιουλίου, το εορταστικό σκηνικό του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παράδοσης, το οποίο με εξαιρετική επιτυχία διοργάνωσαν και φέτος, ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ).

Μετά την παρέλαση των σχημάτων στους δρόμους του οικισμού, πλήθος κόσμου απόλαυσε τα μουσικοχορευτικά σχημάτων των εξής χωρών: Βουλγαρίας, Ισραήλ,  Μεξικού,  Πολωνίας, Ρουμανίας, Σλοβακίας, Ουκρανίας, Πολωνίας, Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και τους αυθεντικούς ποντιακούς χορούς, που παρουσίασε τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Συμβολικά αναμνηστικά δώρα δόθηκαν στις αποστολές από εκπροσώπους των διοργανωτών, οι οποίοι ευχαρίστησαν τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας, τον Ερυθρό Σταυρό, όλους τους εθελοντές και συντελεστές, που συνέβαλαν στην επιτυχία του διημέρου.
Και οι δύο ημέρες του Φεστιβάλ ολοκληρώθηκαν με τον κόσμο και τα μουσικά σχήματα να γίνονται ένα επί σκηνής και να αποδεικνύουν έμπρακτα ότι τα δρώμενα του λαϊκού πολιτισμού προωθούν τις σχέσεις ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας των λαών.