Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Δήμος Δίου - Ολύμπου: Γαλάζιες Σημαίες


Η προσπάθεια τουριστικής αναβάθμισης του τόπου μας, του Δήμου μας, μέσω στοχευμένων κινήσεων, τα τελευταία χρόνια, από το Δήμαρχο Κώστα Δημόπουλο και τη Δημοτική Αρχή, φέρνει αποτελέσματα.


Οι «Γαλάζιες Σημαίες» το 2015 αποτελούσαν ένα όνειρο θερινής νυκτός για το Δήμο μας, δίχως έστω και μία βραβευμένη παραλία. Ωστόσο, η μεθοδική δουλειά σε επίπεδο υποδομών και ασφάλειας το 2016, απέδωσεκαι βραβεύθηκαν τέσσερις παραλίες με «Γαλάζιες Σημαίες»: στους Πόρους, στον Πλαταμώνα, στη Σκοτίνα και στη Λεπτοκαρυά.

Η προσπάθεια συνεχίστηκε και το 2017, οι «Γαλάζιες Σημαίες» αυξήθηκαν, η περιοχή απέκτησε την εικόνα που της αξίζει. Έξι παραλίες βραβεύθηκαν: στην Πλάκα Λιτοχώρου, στη Λεπτοκαρυά, στη Σκοτίνα, στον Παντελεήμονα, στον Πλαταμώνα, στους Πόρους. Οι «Γαλάζιες Σημαίες» του 2018 θα αντικαταστήσουν αυτές του 2017.

Οι ακτές μας βραβεύονται κάθε χρόνο με «Γαλάζιες Σημαίες», έμπρακτη απόδειξη της προσπάθειας στήριξης και ανάδειξης της τουριστικής ταυτότητας της περιοχής.

Το όραμα του Δημάρχου, Κώστα Δημόπουλου και της Ολύμπιας Συμμαχίας για ένα τόπο, όπου ο επισκέπτης θα απολαμβάνει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες 365 ημέρες το χρόνο, τόσο στον Όλυμπο όσο και στο Παραλιακό μέτωπο, αρχίζει και γίνεται πραγματικότητα.

Το έργο της Δημοτικής Αρχής, μακρόπνοο, με ορίζοντα τις επόμενες γενιές
Η μάχη με τις παθογένειες του παρελθόντος καθημερινή.
Ευθύνη μας να μην γίνουν ξανά τα λάθη του παρελθόντος.
Στόχος η εξέλιξη του τόπου, της νοοτροπίας, των αξιών.
Ελπίδα, η νέα γενιά, οι νέες ιδέες.