Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Λιτότητα



Στης δύσκολες ημέρες που διανύομε όλοι μας η λέξη λιτότητα μας έγινε δαίμονας. Την ακούμε καθημερινός πλέον.
Τι σημαίνει όμως η λέξη λιτότητα?
Τι είναι τέλος πάντων η λιτότητα?
Κάνοντας μια βόλτα στην Κονταριώτισσα βρήκα ένα παράδειγμα για να σας εξηγήσω τι σημαίνει η λέξη λιτότητα μέσω εικόνων.

λιτότητα θηλυκό
  1. η ιδιότητα του λιτού, το να αρκείται κανείς σε λίγα
    οι Λακεδαιμόνιοι ήταν γνωστοί για τη λιτότητα της ζωής τους
  2. ο περιορισμός των εξόδων
    προϋπολογισμό λιτότητας καταρτίζει η νέα κυβέρνηση
  3. η ιδιότητα του λιτού, η απλότητα
    το κείμενο χαρακτηρίζει η λιτότητα των εκφραστικών μέσων



π.χ. η δημοτική κοινότητα του δήμου Δίου Ολύμπου Κονταριώτισσα αποφάσισε φέτος να μην πετάξει ως συνήθιζε τα στεφάνια τα οποία είχαν κατατεθεί στις 25 Μαρτίου 2012 αλλά να τα κρατήσει και για την 28η Οκτωβρίου 2012 απαλλάσσοντας έτσι τους δημότες από το κόστος αγοράς καινούργιων στεφάνων. Για αυτόν τον λόγω είναι τα στεφάνια και σήμερα ακόμα στον τόπο της κατάθεσης.


Γνωρίζω πως αυτός ο τόπος έχει ανάγκη από αρκετά ποιο σοβαρά θέματα. Είμαι βέβαιος πως ορισμένοι θα σκεφτείτε "μα τι μας γράφει τώρα, για τα στεφάνια;". 
Θεωρώ όμως πως πρέπει να γίνει μια προσπάθεια από όλους μας να κάνουμε την κοινωνία μας, τον τόπο μας καλύτερο από ότι τον κληρονομήσαμε από τους πατεράδες μας. 
Και κατά την άποψη μου αυτό θα πρέπει να γίνει από τα θεμέλια. Η αρχή θα πρέπει να γίνει από τα ποιο απλά και αυτονόητα πράγματα (που πολλές φορές δεν έχουν και καν κόστος αλλά απαιτούν οργάνωση) διότι και αυτά δεν μπορούμε να κάνουμε πλέον σωστά.

Είμαι βέβαιος πως οι περισσότεροι νέοι της Κονταριώτισσας είναι ευαισθητοποιημένοι με τον τόπο μας. Ότι θέλουν το καλό του τόπου μας. Ότι έχουν όνειρα για το μέλλον του τόπου μας. 
Ας το κάνουμε όλοι ΜΑΖΙ.