Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Διημερίδα στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου από την "Τρούφα Πιερία"

Διημερίδα στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου:

Το νέο σεμινάριο θα αφορά τις τρούφες, με έμφαση στα φθινοπωρινά είδη και θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Σεπτεμβρίου.
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου θα περιλαμβάνει:

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου:

Ώρα προσέλευσης στο αγρόκτημα Koukos inn και στο ξενοδοχείο Orfeas Blue Resort στις 5:00 το απόγευμα.

7:30 μ.μ. θα σερβιριστεί καφές και γλυκίσματα για το καλωσόρισμα, στο όμορφο περιβάλλον του ξενοδοχείου Orfeas Blue Resort, στον Κορινό Πιερίας.

8:00 μ.μ. εκτενή παρουσίαση της καλλιέργειας της τρούφας με οπτικό υλικό από την κ. Ελευθερία Τζιάτζιου, σύμβουλο καλλιέργειας τρούφας, με θέμα:

Καλλιέργεια της τρούφας: Προβλήματα, τεχνικές και προοπτική.

9:30 μ.μ. ο κ. Βασίλης Γουλάντας, έμπειρος τρουφοσυλλέκτης και τρουφοπαραγωγός, θα αναφερθεί στα είδη της τρούφας και τη συλλογή τους με τίτλο:

Συλλέγοντας τρούφες στα ελληνικά δάση.

10:00 μ.μ. ελεύθερο πρόγραμμα όπου μπορείτε να περιηγηθείτε στο χώρο του αγροκτήματος ή στην παραλία του Κορινού.


Θα διανυκτερεύσουμε στο αγρόκτημα Koukos inn και στο ξενοδοχείο Orfeas Blue Resort, στο γραφικό χωριουδάκι Κούκο και Κορινό Πιερίας, αντίστοιχα.

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε τους χώρους που θα μας φιλοξενήσουν:

http://taksidiagiaolous.com/index.php?option=com_zoo&task=item&item_id=54&Itemid=101

http://www.hotel-orfeas-pierias.gr/blueresort


Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου:

8:00 π.μ. κυνήγι για ανεύρεση και συλλογή φθινοπωρινών ειδών τρούφας: Με τη βοήθεια 2 έμπειρων τρουφόσκυλων, θα αναζητήσουμε και θα συλλέξουμε τρούφες στα δάση. Η Μάγια Labrador και η Ντάνα Springer Spaniel , με τις ικανότητές τους θα μας βοηθήσουν να συλλέξουμε τα σπάνια μανιτάρια. Οι διαφορετικές ράτσες σκύλων και οι επιδόσεις τους στην εύρεση νέων βιοτόπων. Εδαφολογικά χαρακτηριστικά , καθοριστικά για τις καρποφορίες φθινοπωρινών ειδών. Βασικά στοιχεία και μικρά μυστικά, χρήσιμα στο κυνήγι του πολύτιμου καρπού.


12:30 μ.μ. γεύμα που θα πραγματοποιηθεί στο αγρόκτημα koukos inn και θα περιλαμβάνει:

Πράσινη σαλάτα εποχής με ξηρούς καρπούς αρωματισμένη με σως μπαλσάμικου λευκής τρούφας.

Ρεβυθόσουπα βελουτέ με παραδοσιακή ξηρή μυζήθρα του αγροκτήματος, αρωματισμένη με φρέσκες τρούφες.

Το κυρίως πιάτο θα σερβιριστεί σε ψημένες βάσεις ζύμης, από βιολογικό σιτάρι Μαυραγάνι και θα περιέχει:

Χοιρινό κρασάτο με μυρωδικά και άγριο ρύζι, γαρνιρισμένο με τις τρούφες που θα συλλέξουμε.

Παραδοσιακά επιδόρπια του αγροκτήματος:

Καρπός σιταριού ‘’Μαυραγάνι’’, με χειροποίητο γιαούρτι και σπιτικές μαρμελάδες.

Συκομαϊδα με αποξηραμένα σύκα, μούστο, αγνό μέλι και σουσάμι.

Στα γήινα πιάτα μας βασισμένα στα βιολογικά δημητριακά, τους σπόρους και τα ξερά φρούτα, θα δώσει μια απόλυτα υγιεινή νότα το ψωμί Ζέας, φρεσκοψημένο στον ξυλόφουρνο του αργοκτήματος Koukos inn.


3:00 μ.μ. χρόνος για συζήτηση κι ερωτήσεις


Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή καλώντας μας στο τηλέφωνο 6948204879 έως και την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου.