Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Λιτανεία Παναγίας Τριχερούσας στην παραλία Κατερίνης

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, στη σημασία του εορτασμού της Κοιμήσεώς της και στις ευεργετικές επιπτώσεις του στην καθημερινή μας ζωή.


Τμήματα της ομιλίας του Σεβασμιωτάτου μετέφρασαν στα σερβικά ο Ιερέας Ντέιαν Γιοβάνοβιτς και στα ρουμανικά ο Ιερέας Νικόλαος Μπάρμπου.

Στην Παράκληση και στην προεόρτια Θεομητορική Λιτανεία παρέστησαν οι τοπικές αρχές, μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων και πολλών τοπικών Φορέων.

Τις ιερές ακολουθίες προετοίμασε με επιμέλεια ο Αρχιμ. Αγαθόνικος Καραβαντές, Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας Αγίας Φωτεινής Παραλίας.΄

Εξ ονόματος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κ.κ. Ειρηναίου, ο Μητροπολίτης Κίτρους απένειμε τιμητικούς επαίνους στον εστιάτορα Γεώργιο Μελέτη και στον ξενοδόχο Χρήστο Ταρασιάδη.

Ο Πατριάρχης Σερβίας εκφράζει τις ευχαριστίες του για τη συνδρομή των επαγγελματιών στη φιλοξενία σέρβων ιερέων, οι οποίοι κατά τη θερινή περίοδο εξυπηρετούν τις λειτουργικές και πνευματικές ανάγκες των πολυάριθμων ομοεθνών τους παραθεριστών της Παραλίας.


Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος συνεχάρη και προσωπικώς τους τιμηθέντες, τους ευχαρίστησε για τη βοήθειά τους προς την τοπική Εκκλησία και απένειμε σε αυτούς από μία εικόνα της Παναγίας.