Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016

Λειψυδρία και Γαστρεντερίτιδα θερίζουν τα χωρία του δήμου Δίου!

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει πλέον το καθημερινό πλέον φαινόμενο της έλλειψης πόσιμου νερού αλλά και κρούσματα γαστρεντερίτιδας στα χωριά του πρώην δήμου Δίου(πλήν Βροντούς!).


Το πρόβλημα ξεκινά στα διυλιστήρια νερού που βρίσκονται έξω απο την Βροντού στα οποία πρέπει να καταλήγουν τα νερά που κατεβαίνουν απο τον Όλυμπο.Εκεί το νερό καθαρίζεται,χλωριώνεται και έπειτα διανέμεται ισομερώς σε όλα τα χωριά του Δίου.

Τι γίνεται όμως και δεν επαρκεί το νερό;

Πολύ απλά αυτό συμβαίνει διότι το νερό με το κατάλληλο by pass καταλήγει αλλού και όχι στα διυλιστήρια!!!

Και που καταλήγει το νεράκι;

Το νεράκι λοιπόν καταλήγει σε έναν μεγάλο ταμιευτήρα νερού λίγο έξω απο την Βροντού για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες άρδευσης των περιοχών Τσαπουρνιά και Ρόγκια(οι ντόπιοι καταλαβαίνουν τι λέμε).Το νερό που προορίζεται για οικιακή χρήση ως πόσιμο,διατίθεται για την άρδευση των καλλιεργειών...ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!

Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ενεργοποιούνται οι πομόνες που διαθέτει το κάθε χωριό και να προσπαθούν με αυτές να καλυφθούν ταυτόχρονα οι ανάγκες άρδευσης και ύδρευσης.Αυτό για όσους ξέρουν είναι πρακτικά αδύνατο και το αποτέλεσμα είναι να υπό-αρδεύονται οι καλλιέργειες των λοιπών 6 χωριών αλλά και να υπό-υδρεύονται οι κάτοικοι τους.

Το πράγμα όμως χειροτερεύει διότι έχουν αυξηθεί δραματικά και τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που ταλαιπωρούν τους κατοίκους.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Πολύ απλά διότι το νερό που έρχεται απο τις πομόνες για να καλύψει τις ανάγκες είτε υπερχλωριώνεται,είτε δεν χλωριώνεται ΚΑΘΟΛΟΥ!

Στις πομόνες αυτές δεν υπάρχει κάποιος υπάλληλος για να ελέγχει την ροή του Χλωρίου μέσα στο νερό οπότε η χρήση είναι ανεξέλεγκτη !!!

Με λίγα λόγια οι κάτοικοι των 6 χωριών του δήμου Δίου(πλην Βροντους!) και δεν έχουν αρκετό νερό και είναι και υποβαθμισμένης ποιότητας!

Καλούμε την διοίκηση του δήμου Δίου-Ολύμπου να επιληφθεί του σοβαρού αυτού ζητήματος και θέλουμε να πιστεύουμε το γεγονός  οτι οι κεφαλές του δήμου έχουν καταγωγή απο την Βροντού,είναι απλά ενα τυχαίο γεγονός και ουδεμία σχέση έχει με το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Εμείς πάντως αύριο Τρίτη 2/8 και ώρα 7 το απόγευμα θα είμαστε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο πρώην δημαρχείο στην Κονταριώτισσα και θα ζητήσουμε εξηγήσεις.Για όποιον αμφισβητεί τα ανωτέρω,υπάρχει πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό το οποίο είναι στην διάθεση παντώς ενδιαφερομένου.

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ