Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορινού για παιδιά και ενήλικες

 Έναρξη με Ημερίδα Πρώτων Βοηθειών


 
Δημιουργική απασχόληση, βιβλίο, σινεμά, ενημερωτικές ημερίδες και εκπαιδευτικές επισκέψεις, σεμινάρια φωτογραφίας και πληροφορικής, εργαστήριο πειραμάτων σε συνεργασία με το Α.Π.Θ. (τμήμα χημικών) κ.α. συνιστούν το ευρύ θεματικό φάσμα δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορινού, για παιδιά και ενήλικες, κατά την περίοδο Οκτωβρίου 2017- Απριλίου 2018.

Στην πρεμιέρα των δράσεων, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, το μήνυμα, ότι, πολίτες με στοιχειώδη εκπαίδευση σε δεξιότητες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και με μόνο εργαλείο τα χέρια τους μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην επανεκκίνηση μιας καρδιάς που έχει σταματήσει να λειτουργεί και να σώσουν την ζωή ενός αγαπημένου προσώπου τέθηκε στο επίκεντρο της Ημερίδας Ενημέρωσης με τίτλο «Πρώτες Βοήθειες», από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας.

Η εκπαίδευση έγινε με ιδιαίτερα ικανοποιητική προσέλευση πολιτών, σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού, υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτών και με την συνδρομή προπλασμάτων φυσικών διαστάσεων κ.ο.κ.

Παράλληλα, από μέλη της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας και ειδικότερα από τις κυρίες Γεραρίδου και Παπαδοπούλου αντίστοιχα, έγινε παρουσίαση, για την αντιμετώπιση τραυματισμών, ρινοραγίας, πνιγμού, κατάγματος κ.α., δόθηκαν πληροφορίες και απλές οδηγίες, ενώ απαντήθηκαν ερωτήματα, προκειμένου οι βασικές αρχές πρώτων βοηθειών, να γίνουν απολύτως κατανοητές από τους συμμετέχοντες στην Ημερίδα.

Τις ευχαριστίες του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη σε όλους τους συντελεστές, εθελοντές και συμμετέχοντες μετέφερε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού Φωτεινή Καρασερίδου, η οποία σημείωσε μεταξύ άλλων:

 

«Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους να ευαισθητοποιήσουμε και να εκπαιδεύσουμε ανθρώπους να μπορούν να σώσουν ζωές και γενικότερα, να είναι σε θέση να προσφέρουν πολύτιμες πρώτες βοήθειες. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές και συμμετέχοντες. Η συγκεκριμένη δράση είναι ένα προϊόν ουσιαστικής συνεργασίας με τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας».


Αναλυτικά, το πρόγραμμα δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορινού, για την περίοδο Οκτωβρίου 2017- Απριλίου 2018 διαμορφώνεται ως εξής:

Για τα παιδιά:
 
* Προβολή παιδικής ταινίας κάθε Παρασκευή στις 6:00 μ.μ.

* Όλος ο κόσμος ένα πείραμα: εργαστήριο πειραμάτων σε συνεργασία με ΑΠΘ τμήμα χημικών

* Εργαστήριο χριστουγεννιάτικων κατασκευών
 
*Εργαστήριο Πασχαλιάτικων κατασκευών
 
*Αναγνώσεις και παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων
 
Για τους ενήλικες:
 
* Σεμινάριο πληροφορικής για ηλικίες 50+
 
*Σεμινάριο φωτογραφίας
 
* Ημερίδα για τη διατροφή
 
*"Το σώμα μας προειδοποιεί": ημερίδα ενημέρωσης και πρόληψης από την γιατρό Δήμητρα Λόγγου
 
"Οικολογικά καλλυντικά": εργαστήριο από το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου
 
*Πρώτες βοήθειες": ημερίδα ενημέρωσης από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας
 
Για όλους:
 
*Επίσκεψη στους Μακεδονικούς τάφους Κορινού: Ενημέρωση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας 

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων τα 25 άτομα. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο τηλέφωνο 2351350919 τις ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης.