Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Οι προοπτικές συνεργασίας ΟΡ.ΦΕ.Ο. - Ε.ΞΕ.Π.



Η πολύχρονη και πολύπλευρη συνεργασία του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) με την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας (Ε.ΞΕ.Π.) επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά στην εποικοδομητική συνάντηση συνεργασίας των...
δύο πλευρών, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 6 Μαρτίου 2018, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Mediterranean Village στην Παραλία Κατερίνης.



Αποδεχόμενοι την πρόσκληση της προέδρου της Ε.ΞΕ.Π. και διοικητικού μέλους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Ευαγγελίας Λάμπρου-Ξυπτερά, μέλη της διοίκησης του ΟΡ.ΦΕ.Ο. με επικεφαλής τον πρόεδρο, Γρηγόρη Παπαχρήστο, στην από κάθε πλευρά ενδιαφέρουσα συνάντηση, αντάλλαξαν απόψεις, υπέβαλαν δημιουργικές προτάσεις και οριοθέτησαν τις προοπτικές συνεργασίας τόσο εν όψει του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2018, όσο και των επόμενων.



Η κ. Λάμπρου-Ξυπτερά  υποδεχόμενη τα διοικητικά μέλη του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, επισήμανε: «Η Ένωσή μας στηρίζει διαχρονικά έναν θεσμό που συμβάλλει στην προβολή της Πιερίας, πανελλαδικά και σε διεθνή ορίζοντα. Με την ίδια αλλά και με ακόμα περισσότερη ζέση θα σταθούμε με όλο το δυναμικό μας αρωγοί και συμπαραστάτες στις δημιουργικές προοπτικές του Φεστιβάλ Ολύμπου.»



Στη συνέχεια η πρόεδρος της Ε.ΞΕ.Π. γνωστοποίησε την πρωτοβουλία της Ένωσης με την οποία το τρίτο δεκαήμερο του φετινού Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.), το «Σχολείο Τουρισμού», μια αξιόλογη δράση που αποσκοπεί στην διαρκή επιμόρφωση των στελεχών και του προσωπικού που σχετίζονται με το ξενοδοχειακό και τουριστικό προϊόν γενικότερα. Για τον σκοπό αυτό συμμετείχαν στην συνάντηση ΟΡ.ΦΕ.Ο.- Ε.ΞΕ.Π. οι Ανδρέας Ζαγάκος, μέλος ομάδας συνδιοργάνωσης «Σχολείου Τουρισμού» on tour και Γεώργιος Κουτσοκώστας, στέλεχος εκπαίδευσης του Σ.Ε.Τ.Ε., καταθέτοντας τις δικές τους προτάσεις.



Στις τοποθετήσεις τους οι κ. Ζαγάκος και Κουτσοκώστας, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στο ότι, μόνο ο τουρισμός δεν αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας αλλά ακόμα περισσότερο και ο πολιτισμός, ότι οι άνθρωποι του τουρισμού δεν είναι πλέον απλοί διεκπεραιωτές του προϊόντος αλλά συγκροτημένοι πωλητές και ότι το Φεστιβάλ Ολύμπου θα αποτελέσει μέρος του θεματολογίου του προσεχούς «Σχολείου Τουρισμού» on tour.



Στην αντιφώνηση του ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος, αφού παρουσίασε το περίγραμμα, τη φιλοσοφία και τις νέες καλλιτεχνικές και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του ΟΡ.ΦΕ.Ο., τόνισε: «Χρειαζόμαστε δίπλα μας όλους τους παραγωγικούς φορείς του τόπου για να υλοποιήσουμε με μεγαλύτερη επιτυχία τις νέες προοπτικές μας, γιατί το Φεστιβάλ Ολύμπου ανανεώνεται διαρκώς, ανοίγει τους ορίζοντες του και καινοτομεί. Το πολιτιστικό και το τουριστικό προϊόν έχουν ταυτόσημη κατεύθυνση και από κοινού είναι βέβαιο ότι συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Πιερίας. Είμαστε εδώ για να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας, να σας παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας, να σταχυολογήσουμε τα επόμενα βήματα. Με το θεσμό της τιμώμενης χώρας, διανοίγουμε το τουριστικό πελατολόγιο, προβάλουμε τον φυσικό και ιστορικό πλούτο της παρολύμπιας περιοχής, στηρίζουμε την τοπική οικονομία. Επίσης σύντομα με την έρευνα που διενήργησε για λογαριασμό του Οργανισμού και θα μας παρουσιάσει το ΤΕΙ Κατερίνης, θα γνωρίσουμε καλύτερα και εμπεριστατωμένα την άποψη και την ταυτότητα του κοινού που παρακολουθεί τις εκδηλώσεις μας. Αναμφίβολα ένα σημαντικό εργαλείο.»



Από πλευράς Ε.ΞΕ.Π. ήταν παρόντα στη συνάντηση ο αντιπρόεδρος Γεώργιος Ζώβας, ο γενικός γραμματέας Ηρακλής Τσιτλακίδης, το διοικητικό μέλος Γεώργιος Καραλής και η γραμματέας Άννα Μπαραλιάκου.



Από τον ΟΡ.ΦΕ.Ο., ο αντιπρόεδρος Νικόλαος Πασχαλούδης, ο γενικός γραμματέας Οδυσσέας Μανωλόπουλος και τα μέλη της διοίκησης, Ζαφείρω Κουσιοπούλου, Χάιδω Παπαχατζή και Περικλής Χατζηγιάννης.



Οι κ. Παπαχρήστος και Μανωλόπουλος επέδωσαν στο τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών, ο πρώτος στους εκπροσώπους του Σ.Ε.Τ.Ε. τα λευκώματα των σαράντα χρόνων Φεστιβάλ και Ολύμπου, ενώ ο δεύτερος στην Ε.ΞΕ.Π. το έντυπο του οργανογράμματος του ΟΡ.ΦΕ.Ο.