Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος συζητά με τους νέους για τις προκλήσεις και την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου



Με επιτυχία και τη συμμετοχή 500 μαθητών Λυκείου πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Νέοι και Διαδίκτυο», το πρωί της Πέμπτης 26 Απριλίου,  στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ».


Η καινοτόμα αυτή δράση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων, ώστε να μπορούν να προστατεύονται από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο, διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Φορείς συνδιοργάνωσης ήταν το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και το Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Εισηγητές της ημερίδας ήταν ο κ. Βάϊος Νταφούλης, Παιδοψυχίατρος, Διευθυντής της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και ο κ. Γρηγόριος Αμανατίδης, Υπαστυνόμος Α' από την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας.

Στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ» οι εκατοντάδες Λυκειόπαιδες άκουσαν με ενδιαφέρον και προσοχή τους πλέον κατάλληλους σε θέματα ασφάλειας του διαδικτύου και διαχείρισης θεμάτων που σχετίζονται με την πληροφορική.

Και οι δύο ομιλητές αναφέρθηκαν εμπεριστατωμένα στην ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, στο ηλεκτρονικό έγκλημα και την αποφυγή ποικίλων διαδικτυακών κινδύνων.

Προλογίζοντας την εκδήλωση, ο  εμπνευστής της ιδέας της υλοποίησης της ημερίδας, Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους δύο εισηγητές και όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και παρευρέθηκαν στην σημαντική αυτή ημερίδα, συνεχάρη τον υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας Αρχιμανδρίτη π. Διονύσιο Γκόλια, τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δρ. Ιωάννη Καζταρίδη και την Υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων κα Μιράντα Παππά για την άψογη διοργάνωση. Επίσης, ευχαρίστησε τους Διευθυντές Λυκείων και εκπαιδευτικούς, που ο καθένας με τον τρόπο του συνέβαλε στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος  χαρακτήρισε «τεράστιας σημασίας, μείζον ζήτημα, το θέμα της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου. «Η Τοπική μας Εκκλησία», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «με σκοπό να συγκεντρώσει ως στοργική μητέρα  όλους εσάς τους νέους μέσα στην αγκαλιά της, πραγματοποιεί μέσω του Γραφείου Νεότητας που έχουμε συγκροτήσει, ποικίλες  δράσεις και προγράμματα πολλαπλών δραστηριοτήτων και υγιούς απασχόλησης που αναπτύσσουν τα ψυχοσωματικά σας αντισώματα, τα οποία θα νικήσουν κάθε πολέμιο και αντίπαλο  της αρετής και του αγαθού. Μια τέτοια δράση είναι και η σημερινή ημερίδα για το Διαδίκτυο και την ασφαλή πλοήγησή του. Σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας σε όλη την Πιερία με σκοπό την ενημέρωση και την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων της νεολαίας στη σημερινή κοινωνία».

Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε διάλειμμα με δεξίωση στο παρακείμενο κεντρικό πάρκο της πόλης.

Μετά το διάλειμμα, οι μαθητές επέστρεψαν στον συνεδριακό χώρο, όπου πραγματοποιήθηκε εκτενής διάλογος με τους εισηγητές και τους εκπαιδευτικούς.