Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Στο Δημαρχείο Κατερίνης οι Ουκρανοί διοργανωτές του Διεθνούς Φεστιβάλ – Διαγωνισμού Παιδικής & Νεανικής Δημιουργικότητας



Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Κατερίνης πραγματοποίησαν σήμερα εκπρόσωποι των διοργανωτών του VI Διεθνούς Φεστιβάλ – Διαγωνισμού Παιδικής & Νεανικής Δημιουργικότητας, το οποίο τιτλοφορείται «ΦΩΣ ΣΤΙΣ ΠΑΛΑΜΕΣ ΣΟΥ» και φιλοξενείται το χρονικό διάστημα 01 έως 07 Μαΐου στην Κατερίνη.


Όπως είναι γνωστό το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδας, του Προξενείου της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, του Δήμου Κατερίνης, του Τουριστικού Κέντρου της Ελλάδας στην Ουκρανία κ.α. ενώ επικεντρώνεται σε διαγωνισμούς ζωγραφικής, τραγουδιού, πιάνου, χορογραφίας. 

Την αποστολή υποδέχτηκαν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλλιόπη Μπατάλα – Τζουμέρκα,  ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Λάζος Ντόντης και ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Θεόδωρος Παυλίδης,  οι οποίοι εκ μέρους του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη καλωσόρισαν τα μέλη της αποστολής και τους ευχήθηκαν καλή διαμονή στην περιοχή μας.

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ  ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Όπως επισημάνθηκε ο Δήμος Κατερίνης επιδιώκει με κάθε θεμιτό μέσο να προωθήσει και να αναδείξει τον Πολιτισμό, σε κάθε έκφρασή του και εκδηλώσεις όπως το συγκεκριμένο Φεστιβάλ, ενισχύουν την πολιτιστική ακτινοβολία του τόπου.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της αποστολής εξέφρασαν τις θερμότερες ευχαριστίες τους για τη ζεστή υποδοχή και φιλοξενία. Στη διάρκεια της επίσκεψης  έγινε  ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν τον πολιτισμό και τις εκδηλώσεις που προωθούν τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των λαών.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η τελετή λήξης του Φεστιβάλ είναι προγραμματισμένη για τις 06 Μαΐου και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο ή σε περίπτωση βροχής στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης.