Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για τα Ελευθέρια της δυτικής Θράκης στη θρακική Εστία Κατερίνης


Με την υποστήριξη του κοινωφελούς ιδρύματος "Διονύση Α. Πασχάλη", πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα Ελευθέρια της Δ. Θράκης στη Θρακική Εστία Κατερίνης την Κυριακή 20 Μαΐου στη κατάμεστη αίθουσα, με τη συμμέτοχη των μελών και φίλων του συλλόγου, παρουσία αρχών και φορέων όπως και εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων.


Η πρόεδρος κα Μαρία Σωτηριάδου στην έναρξη της εκδήλωσης αναφέρθηκε με μια σύντομη ιστορική αναδρομή στα γεγονότα που συντέλεσαν στην απελευθέρωση της Δ. Θράκης ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει χαρακτηριστηκά πως "Μπορεί να είμαστε πρόσφυγες της Ανατολικής και Βόρειας Θράκης, των αλησμόνητων πατρίδων μας, ωστόσο είναι χρέος μας προς όλα τα μέλη μας να διατηρούμε τις εκδηλώσεις που πλαισιώνουν τα ελευθέρια της Δ.Θράκης". Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης το Δίκτυο Δράσης Ν. Πιερίας που αποτελείται από απόφοιτους του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με θέμα "Η συμβολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στην ανάπτυξη του γεωγραφικού διαμερίσματος της Θράκης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η οι χορωδίες της Θρακικής Εστίας Κατερίνης και του συλλόγου Κουμπαγιωτών Κορινού "Αγιος Γρηγόριος Καλλίδης", με χαρμόσυνα τραγούδια, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Με Τιμή
Το Δ.Σ.