Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Λήξη κατηχητικών συνάξεων δημοτικού νότιας Πιερίας



Το Σάββατο 12 Μαϊου διοργανώθηκε από το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στο Ιερό Πανελλήνιο Προσκύνημα Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο Όρος.


Αφορμή της εκδρομής αποτέλεσε η Λήξη των Κατηχητικών Συνάξεων, ενώ σε αυτή συμμετείχαν 200 παιδιά δημοτικού και γυμνασίου από Ενορίες της Αρχιερατικής Περιφέρειας Λιτοχώρου (Νότιας Πιερίας).

Τα παιδιά είχαν την μεγάλη ευλογία να  προσκυνήσουν την εφέστια εικόνα της Παναγία της Σουμελάς, να ξεναγηθούν και να μάθουν την ιστορία όχι μόνο του μοναστηριού της Παναγίας στον Πόντο και μετέπειτα της νέας Ιεράς Μονής που κοσμεί το όρος Βέρμιο, αλλά και την ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού μιας και σε λίγες ημέρες πλησιάζει η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Στη συνέχεια τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με παιχνίδια και διάφορες άλλες δραστηριότητες που είχαν ετοιμάσει οι κατηχητές τους, στους χώρους του Ιερού Ιδρύματος.

Τέλος, είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσουν και να περάσουν μία όμορφη ημέρα στο καταπράσινο Βέρμιο, υπό τη σκέπη της Παναγίας, ως επιστέγασμα των Κατηχητικών Συνάξεων μιας ολόκληρης χρονιάς.

Τα κατηχητόπουλα επισκέφθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος έδωσε την ευχή του και μίλησε τόσο στα ίδια όσο και σε εκατοντάδες προσκυνητές, που κατ’ αγαθή συγκυρία βρέθηκαν στον χώρο από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Την ευθύνη διοργανώσεως της εκδήλωσης είχε το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως διά του Υπευθύνου Νεότητας στη Νότια Πιερία Πρωτοπρ. Άγγελου Γιαννίκη.