Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Κονταριώτισσα: Άκοπα χόρτα, απεριποίητοι χώροι, σκουπίδια και μαρασμός!



Ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει πως από κεντρικά σημεία της Κονταριώτισσας αλλά και από παντού θα έλεγε κανείς κρίνοντας επιεικώς, έχει να φανεί συνεργείο καθαρισμού και κοπής χόρτων αρκετό καιρό.


Αδιαφορία από πλευράς δημοτικής αρχής ή έλλειψη προγραμματισμού και ευθύνης για την αναλογική διάθεση των υπαλλήλων καθαριότητας για τις αυτονόητες ανάγκες κάθε κοινότητας; Διότι δεν είναι δυνατόν να περιμένει κανείς μόνο από καλοπροαίρετους εθελοντές και να χρειάζεται κάθε τόσο να βάζουν το χέρι στη δική τους τσέπη προκειμένου να καλύψουν ανάγκες που κάθε φορά προκύπτουν! Κάποια χρήματα βέβαια, προβλεπόμενα από το νόμο για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών των κοινοτήτων εδώ και χρόνια με απόφαση δημάρχου δεν τα λαμβάνουμε πλέον εμείς οι πρόεδροι (ή τουλάχιστον κάποιοι από μας) με την αιτιολογία πως «κάποιοι έκαναν κακοδιαχείριση αυτών δηλαδή δεν έκαναν ορθή χρήση»!  



Ήταν οι εποχές που ορισμένες κοινότητες έσφυζαν από λουλούδια και καθαριότητα κι εμείς εδώ καρτερικά κι ευγενικά περιμέναμε τη σειρά μας για την κοπή των χόρτων και την αποκομιδή των σκουπιδιών…


Ωστόσο οι εισφορές για τα ανταποδοτικά τέλη (π.χ. καθαριότητας, φωτισμού κ.λ.π.) στέλνονται συστηματικά στους κατοίκους για πληρωμή, που τελικά κατά τα φαινόμενα δεν είναι ανταποδοτικά αλλά μονομερώς αποδοτικά για την πλευρά του δήμου φυσικά! Τελικά, κουραστική η επανάληψη καταστάσεων μερικές φορές και καθόλου μητέρα μάθησης!


Νάτσιου Παρασκευή
Πρόεδρος τ.κ. Κονταριώτισσας