Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Κατερίνης


Την Τρίτη 8 Μαΐου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της Κατερίνης.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και τους Εφημέριους του Ναού.
Όπως κάθε χρόνο, η Εορτή του Αγίου Χριστοφόρου τελείται στον νεόδμητο Ιερό Ναό του, στον οποίο και φέτος προσήλθε πλήθος ενοριτών αλλά και πιστών από όλη την Κατερίνη. Επιπλέον ως είθισται, το παρόν  έδωσαν και εκπρόσωποι του Σωματείου Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών, των οποίων προστάτης είναι ο Άγιος Χριστόφορος.
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία τόνισε ότι η Ανάσταση του Κυρίου δεν περιορίζεται σε κοσμικούς εορτασμούς αλλά οφείλει να  γίνει βίωμα των πιστών, όπως εκφράζεται στον βίο του Αγίου Χριστοφόρου.
Στη συνέχεια, απηύθυνε τις εόρτιες ευχές του και υνεχάρη το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για τη συνέχιση των εργασιών αποπεράτωσης του Ιερού Ναού, καθώς επίσης και όλους τους ενορίτες και προσκυνητές, διότι έμπρακτα βοηθούν στο έργο αυτό.
Τέλος, προχείρισε σε διακονητή τον ιερόπαιδα της Ενορίας Βασίλειο Σεσέντο, μαθητή β΄ λυκείου, προτρέποντάς τον να συνεχίσει τη λειτουργική διακονία του με μεγαλύτερη επίγνωση, ζήλο και ευλάβεια.