Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Μαμάδες και παιδιά με Διαβήτη έτρεξαν στον 15ο Μαραθώνιο Ολύμπου



Μαμάδες μαζί με τα παιδιά τους, που καθημερινά αντιμετωπίζουν τον Σακχαρώδη Διαβήτη (οι γνωστοί γλυκούληδες), συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα που έγινε στο πλαίσιο του 15ου Μαραθωνίου Ολύμπου την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 στο Λιτόχωρο.


Συγκεκριμένα, 20 γλυκούληδες και ανάμεσά τους παιδιά ηλικίας από 7 έως 16 ετών έτρεξαν τα πέντε χιλιόμετρα του αγώνα «Μελίνδρα» μέχρι την «Κόψη των Αετών». Κοντά τους ήταν επίσης εθελόντριες νοσηλεύτριες του Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης καθώς και εθελόντριες φίλες του Συλλόγου που έτρεξαν συμπαραστεκόμενες στον αγώνα των γλυκούληδων για μια καλύτερη ζωή.

Ο Σύλλογος Διαβητικών Πιερίας ευχαριστεί α) τη διοργάνωση «Olympus Marathon», β) την εταιρία Novo Nordisk για τη στήριξη σ’ αυτή τη δράση, γ) τις εθελόντριες νοσηλεύτριες του Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, δ) την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας για την αμέριστη υποστήριξη μέσα από τη συμμετοχή τής κ. Κατερίνας Κατεργάρη η οποία στάθηκε δίπλα στον Σύλλογο Διαβητικών και στη συμμετοχή του στη διοργάνωση.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας, Σωτηρία Ουσταμπασίδου, μετά τον αγώνα δήλωσε: «Τρέξαμε με την ψυχή μας, τρέξαμε για μια ακόμη φορά αντιμετωπίζοντας με θάρρος και αισιοδοξία το καθημερινό πρόβλημά μας, τον Διαβήτη μας. Τρέξαμε μαζί με τα γλυκύτατα παιδιά μας και τερματίσαμε.

Το χαρήκαμε, το ευχαριστηθήκαμε όλες μαζί, το ευχαριστήθηκαν και τα αγγελούδια μας τα οποία είναι ανάγκη κι εκείνα να συνηθίσουν να ζουν με τον Σακχαρώδη Διαβήτη αντιμετωπίζοντάς τον όχι με θλίψη αλλά νικώντας τον καθημερινά με θέληση, με επιμονή, με θάρρος και αισιοδοξία».