Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Ποιοτικός και επαρκής φωτισμός στο παραλιακό μέτωπο της Δ.Κ. Κορινού


Στην ενίσχυση και συντήρηση του δημοτικού φωτισμού με την τοποθέτηση και χρήση σύγχρονων, φωτιστικών σωμάτων με τις πλέον ποιοτικές προδιαγραφές, συμβάλλουν οι καθημερινές εργασίες του τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης.


Κατά την τρέχουσα περίοδο, οι παρεμβάσεις αντικατάστασης και τοποθέτησης φωτιστικών σωμάτων τύπου  LED με βραχίονα, οι οποίες επικεντρώνονται στην Παραλιακή ζώνη του Κορινού, κινούνται προς την παραπάνω κατεύθυνση, ενώ συνιστούν συνέχεια των εργασιών ηλεκτροφωτισμού και εκσυγχρονισμού του δημοτικού φωτισμού, στο σύνολο του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, το έργο προβλέπει την ενίσχυση της διαδρομής με επιπλέον φωτιστικά σώματα και την αντικατάσταση των κατεστραμμένων σωμάτων.

«Στόχος των παρεμβάσεων, πέρα από τον ποιοτικό και αισθητικό εκσυγχρονισμό του φωτισμού, είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του, με φωτιστικά τύπου Led μεγάλης απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας. Παράλληλα, με τις εργασίες αυτές, ενισχύουμε την ασφαλή διέλευση πεζών και οδηγών και βελτιώνουμε την τουριστική εικόνα της περιοχής μας» τονίζει σε δήλωσή του, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Τεχνικής Υπηρεσίας Αλέξανδρος Καλτσίδης.