Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Με πρωτοβουλία του προέδρου του Κοινωφελούς Ιδρύματος «ΔΙΟΝΥΣΗ Α. ΠΑΣΧΑΛΗ» προβολή της Πιερίας στην Περιφερειακή Υπηρεσία Υπουργείου Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας

 * ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΔΙΟΝΥΣΗ Α. ΠΑΣΧΑΛΗ» κα ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ:...
Η ΣΤΗΡΙΞΗΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ.  ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Η ΠΛΟΥΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙΕΥΡΕΩΣ ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ



* ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣκα ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΤΡΙΧΑ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ κ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ. Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ.



* ΕΚΔΟΤΗΣ κ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΡΟΒΑΤΙΔΗΣ: Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ Κ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ κ. Ι. ΚΑΖΤΑΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΟ ΕΛΞΗΣ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ.



Στις 24 Μαϊου 2018η νομική σύμβουλος κ. Ιωάννα Παπαδιαμαντή και ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Παρασκευόπουλος, ως εκπρόσωποι του Προέδρου του Κοινωφελούς Ιδρύματος «ΔΙΟΝΥΣΗ Α. ΠΑΣΧΑΛΗ», καθώς και ο κ. Κυριάκος Προβατίδης του εκδοτικού οίκου «ΜΑΤΙ», παραβρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Υπηρεσίας Υπουργείου Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Εκεί τους υποδέχθηκαν η προϊσταμένη του τμήματος και εκπρόσωπος της Υπουργού Τουρισμού κ. Περσεφόνη Τρίχα, ο προϊστάμενος Τμήματος Τουριστικών επιχειρήσεων, επαγγελματιών και εγκαταστάσεων κ.Γκουγκούλης,ο Προϊστάμενος Τμήματος Επιθεώρησης κ. Κώττας, διοικητικά και τεχνικά στελέχη της υπηρεσίας καθώς και ο υπεύθυνος της EnterpriseGreeceκ. Κλ. Μπούζος.



Η κ. Π. Τρίχα αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους του Κοινωφελούς Ιδρύματος «ΔΙΟΝΥΣΗ Α. ΠΑΣΧΑΛΗ», τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της πρωτοβουλίας του κ. Πασχάλη να προμηθευτεί και να δωρίσει μία μεγάλη ποσότητα βιβλίων στο υπουργείο τουρισμού, πράξη η οποία έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα καθώς το βιβλίο θα διοχετευθεί σε φορείς και οργανισμούς διεθνούς εμβέλειας αλλά και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας, καθώς και σε πρεσβείες και προξενεία. Με τον τρόπο αυτό ο επισκέπτης της Πιερίας γνωρίζει μέρος της ιστορίας της εκ των προτέρων και ταυτίζεται με αυτή διότι στα πλαίσια της νέας στρατηγικής του τουρισμού γίνεται προσπάθεια ώστε οι επισκέπτες-τουρίστες να μαθαίνουν την ιστορία του τόπου που επισκέπτονται, τη γεωγραφία της, τις συνήθειες, τη διατροφή και να ενσωματώνονται στην τοπική κοινωνία και να νιώθουν σαν κάτοικοι.Τέλος,ευχαρίστησε τον κ. Διονύση Πασχάλη για την ευγενική του συνδρομή και δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής για την κίνηση αυτή σε μία εποχή που ο τουρισμός έχει ανάγκη τη στοχευμένη ιδιωτική πρωτοβουλία σε πρωθύστερο στάδιο μάρκετιγκ-προβολής ενός τόπου.



Η νομικός κα Ιωάννα Παπαδιαμαντή επεσήμανε την πρωτοβουλία του Προέδρου κ. Δ.Πασχάλη για την προμήθεια και δωρεά αρχικά του βιβλίου του κ. Ι. Καζταρίδη, καθηγητού, διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας και συγγραφέα με τίτλο «Η ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ 10ο ΚΑΙ 20ο ΑΙΩΝΑ».Ο στόχος είναιη προβολή της Πιερίας σε διεθνείς φορείς και οργανισμούς μέσω της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού του ΕΟΤ Κεντρικής Μακεδονίας και η διάδοση της ιστορικότητας της Πιερίας. Με τον τρόπο αυτό υλοποιείται το όραμα του Προέδρου για τη στήριξη ουσιαστικών δράσεων διάδοσης του τόπου μας και του πολιτισμού μας.



Ο εκπρόσωπος του συγγραφέα και εκδότης κ. Κ. Προβατίδης αναφέρθηκε στο βιβλίο για την Ιστορία της Πιερίας και τη σημασία της σημερινής πρωτοποριακής κίνησης του κ. Δ. Πασχάλη, διότι όπως είπε, «οφείλουμε καταγόμενοι και κατοικούντες στην Πιερία να αναδεικνύουμε στους επισκέπτες της πρωτίστως την ιστορικότητά της.».



Στο τέλος της συνάντησης η κ. Π. Τρίχα   δώρισε κατά την εθιμοτυπία λεύκωμαστους εκπροσώπους του Προέδρου κ. Διονύση Πασχάλη με τίτλο «GREECE- GODS AND HEROES».