Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Με εξαιρετική επιτυχία διοργανώθηκε στον Δήμο Κατερίνης η 2η Πανελλήνια Συνάντηση Μικρασιατικών Συλλόγων

 ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Σάββας Χιονίδης: “Μεγάλο γεγονός που προάγει τον πολιτισμό η Πανελλήνια Συνάντηση Μικρασιατικών Συλλόγων ”

Με συνδιοργανωτές τον Δήμο Κατερίνης και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση θεατών πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Κατερίνη, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τη 2η Πανελλήνια Συνάντηση Μικρασιατικών Συλλόγων. Χιλιάδες Μικρασιάτες στην καταγωγή και φίλοι, επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό παρακολούθησαν τα δρώμενα, στο χώρο της Εμποροπανήγυρης, ενώ χορευτές, χορεύτριες όλων των συλλόγων που συμμετείχαν στην συνάντηση, σε ένα εντυπωσιακό θέαμα παρήλασαν με τις αυθεντικές φορεσιές τους, στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης.

Ο διοργανωτής σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας και η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, στη διάρκεια της εκδήλωσης τίμησαν τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, για την καθοριστική συμβολή του στην άρτια διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος καλωσόρισε όλους τους επισκέπτες και τόνισε μεταξύ άλλων: «Εκδηλώσεις όπως η Πανελλήνια Συνάντηση Μικρασιατικών Συλλόγων προάγουν τον πολιτισμό και την ιστορία μας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές συλλόγους, που λειτουργούν  ως θεματοφύλακες της πολύτιμης κληρονομιάς του Μικρασιατικού Ελληνισμού, συσπειρώνοντας στους κόλπους τους όλο και περισσότερους νέους. Μέσα από  τη μουσική και τον χορό, την αναβίωση ηθών και εθίμων διατρανώνουν ότι λαοί με ισχυρές παραδόσεις, με δυναμισμό και λεβεντιά, λαοί με βαθειά κοινωνική συνείδηση, όποιες κι αν είναι οι παγκόσμιες προκλήσεις, μπορούν να είναι πάντα αισιόδοξοι».